De Skatebike: 7 herinneringen aan die gave omgekeerde driewieler!


Toen ik in groep 5 zat, kreeg ik een skatebike: een zwart gele driewieler. Het leek op éénwieler met 2 extra soft wielen aan de voorkant. Het was er niet zomaar één. Deze kon je versieren zoals ik dat wilde want je kreeg er een stickervel bij. Hoe cool was ik?! En als Michael Jackson er eentje had, dan MOEST het wel tof zijn!

Wat was er zo cool aan de skatebike?

Waarschijnlijk zullen er al meteen leuke herinneringen bij je opkomen als je vroeger zo’n geweldige ‘driewieler’ had. Hieronder bespreken we 7 korte herinneringen, die wellicht nog meer nostalgie en jeugdsentiment in je naar boven halen. Welke zaken herken jij nog? Laat het ons weten in een reactie onderin!

1. Een echte rage…

Het was een rage of hype van vroeger en dus was je sowieso cool als je een skatebike had.

Advertentie

2. Gewoon cool!

De skatebike zag er cool uit. Achteraf nog best gevaarlijk, maar toen, ja toen, was ie keigaaf!

3. STUNTEN (en daarna AUW!)

Je kon er kunstjes mee doen en wat voelde je stoer als iets lukte. Helaas kwamen daar altijd slachtoffers bij kijken: je knieën! Wat hebben die vroeger afgezien, maar ja: voor wat, hoort wat! Even doorbijten dus…

4. Langzaam is voor mietjes…

Met de skatebike ging je nog aardig hard.

5. De short-cut!

Je kon overal tussendoor, pakte hier en daar een stoepje mee, dan een fietspad en zo weer de weg op. Ook niet geheel ongevaarlijk als je er zo over nadenkt, maar goed. Good times.

6. Coole helm

Je moest een helm op en die was even keigaaf als de skatebike zelf.

7. Lekker provocerend!

Oudere mensen spraken er schande van. Wat wil je nog meer als pré puber!

Aan het meest oncomfortabele zadel ooit, zat een handvat en die had je af en toe nodig om de skatebike een stoep op te liften. Heb jij ook je kin open gehaald omdat dit stoepje meepakken vaak mislukte? De rage skatebike was kort maar krachtig. Zo had bijna ieder kind er eentje en zo lieten we het met zijn allen een paar maanden erna staan. Was het dan toch niet zo onschuldig en ongevaarlijk als wij dachten? Kinderen zien geen gevaar, zeggen ze toch altijd?

Advertentie

De skatebike is er nog!

Natuurlijk zijn is nu de elektrische step weer hard in, maar als je denkt dat de skatebike niet meer bestaat, wat denk je dan van de MTV LeRun skate-bike. Lijkt deze niet ergens op? Zou de rage over een paar jaar dan weer overwaaien? Ik hoop het niet als ik zo naar het beeldmateriaal kijk. En toch zou ik het wel weer even willen proberen en door plassen willen rijden met je benen in de lucht en dan duimen dat je in balans bleef. Ik zou nu wel beter omgaan met mijn skatebike. Het slot eromheen doen als ik dit plechtig beloof. Toch best een gaaf hebbedingetje, die skatebike.

Jouw herinneringen: ook een skatebike?

Wat was jouw favoriete bolide voor jij je rijbewijs had? Had jij ook een skatebike of had jij een ander vervoersmiddel zoals bijvoorbeeld de skippybal, skateboard of skeelers?

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!