Een potje Risk: dit waren de 17 meest typerende momenten


Wat was het toch altijd een heerlijk spel: de wereld veroveren met Risk! Samenwerken en dan toch weer je partners verraden: het hoorde allemaal bij dit klassieke gezelschapsspel! Welke van deze 17 typerende momenten herken jij nog van jouw potjes Risk?

Risk: wereldveroverend!

Wie kent het niet van vroeger? In Risk draaide het om het veroveren of verdedigen van landen met je legers om uiteindelijk je opdracht te voltooien of in sommige gevallen: de wereld te veroveren. Inmiddels een echte klassieker en iedere speler weet, dat dit gezelschapsspel lang kan duren EN ook na het spelen invloed kan hebben op de relatie tussen de spelers!

Via: marktplaats.nl

We halen even de 17 meest typerende momenten van een potje Risk naar boven! Welke zaken van die populaire bordspel herken jij nog of missen we nog een belangrijke? Laat het weten in een reactie onderin en vergeet dit artikel niet te delen met je oude Risk-maatjes!

Advertentie

1. Het begin: een kleur kiezen

Zelfs hier kon het al goed verkeerd gaan en tekende zich de eerste signalen van een komende strijd af…

Via: Wikimedia Commons, Derekjc, CC

2. Jouw opdracht!

Dan was het tijd voor je opdracht… Wat zou het worden continenten veroveren of een tegenstander elimineren?!

3. NEEEE… Azië veroveren!

Wat baalde je als Azië ertussen zat voor jou! Dat was altijd een Mission Impossible… NIEMAND gunde een ander Azië vanwege die 7 legers!

4. Je eerste legertjes

Het was tijd om je eerste legertjes te plaatsen. Hopelijk had je wat geluk met je kaarten en waren deze (enigszins) in lijn met je opdracht!

5. AUSTRALIË!!!

Van binnen explodeerde je van blijdschap, als je bij het zetten al meteen drie territoria van het continent Australië kreeg! Volgooien die landen en zelfs hopen dat je enige tegenstander zijn verlies al nam… Wat een heerlijk spel!

Via: boardgamebeast.com

Advertentie

6. Klaar voor de start af… dobbelen!

Soms had je echt die goede vorm! Zelfs met een kleiner leger veroverde je dan weer een land! Moest die andere maar geen MEX gooien…

Wat vond jij van die ‘alternatieve’ strategie? (zie #7)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!