7 redenen waarom Pasen als kind zo cool was


Via: Wikimedia Commons | Kgbo, CC (L) / U.S.A.F. Photo | Lauren Main, PD (R)

Als kind boeit dat hele paasrelaas je niet. Er waren hele andere redenen waarom Pasen cool was. Geen idee wat die paashaas nou betekende in dat hele verhaal maar hij was wel machtig mooi met al zijn chocola. Waren wij nog maar zo klein dat het verhaal van de paashaas echt leek…

Advertentie

1. Meedoen met de kleurwedstrijd

Iedereen deed rond Pasen mee met kleurwedstrijden die werden georganiseerd door lokale supermarkten. De mooiste tekeningen werden opgehangen en wekenlang moest je wachten op de prijsuitreiking, meestal een grote chocolade paashaas die je nooit op kreeg. Tóch moest je hem winnen!

Geplaatst door Bakkerij Ruben Cools Kachtem op Zaterdag 10 maart 2018

2. Raad het aantal paaseitjes

Ieder jaar kon je in het buurthuis of lokale buurtsuper een gokje wagen. Er stond met Pasen een grote pot, gevuld met paaseitjes in allerlei smaken. Je kon je naam invullen op een blaadje met daarbij het aantal paaseitjes wat er volgens jou in de pot zat. Nooit gewonnen, maar ik was er ieder jaar van overtuigd dat ik het juiste aantal wist.

Via: pixabay.com

3. Paaseitjes zoeken

Natuurlijk was het speuren naar paaseitjes het leukst. Thuis, op school, bij de opvang, bij je opa en oma. Na Pasen hoefde geen kind meer chocola. Wie vond bij jullie thuis altijd de meeste Paaseitjes en werd er ook vals gespeeld? Bij wie moest je jouw mandje niet onbeheerd laten. ūüėČ

Via: U.S.A.F. Photo | Lauren Main, PD

4. Vrolijke versiering

Vond jij het ook leuk om de Paastak op te tuigen? En hadden jullie rond de Paasdagen ook altijd gele bloemen in huis? Gele narcissen op een warme lentedag en het zonnetje wat door de gordijnen erop schijnt. Good times!

Via: pixabay.com

Advertentie

5. De paashaas

Ik snapte de link niet naar een haas die wat eitjes in de tuin legt. Van wie komen die eitjes dan? Legt hij ze? Snap er nog steeds niet van, jij wel? En toch deed ik alsof en was het iets wat ik graag geloofde als kind, het ging immers om chocola!

Via: Wikimedia Commons | Littlerockphoto, CC

En hazen zijn er veel… OVERAL! (Gelukkig!)

Via: Wikimedia Commons | Kgbo, CC

6. Paasbrunch

Na alle zoete eitjes is een hartige paasbrunch wel nodig. Je paasei verven, daarna pellen en opeten, stukje paasbrood erbij. Mmh, smullen maar! Deed jij er ook zo een plak roomboter op? En at je Matzes? Heerlijk waren die met kaneelsuiker!

Via: depositphotos.com | urban_light

7. Bezoekje aan de Kinderboerderij

Het leukste, gaafste, meest ultiem coole activiteit rond Pasen was het jaarlijkse bezoek aan de kinderboerderij als er net lammetjes geboren waren. Wij gingen wel vaker, maar alleen dan was het genieten tot de max. Wat een schatjes zijn die lammetjes dan nog. Schapen zijn niet zo boeiend, maar dat schattige gemekker doet wel wat met je.

Via: Wikimedia Commons | VauxhallCityFarm, CC

Advertentie

Heb jij ook zulke heerlijke herinneringen aan Pasen? Zijn we tradities vergeten?En als jij weet waar die haas op slaat, laat het ons weten in een reactie hieronder.

En alvast een vrolijk Pasen!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!