De 13 redenen waarom je vroeger Command & Conquer speelde!


Command & Conquer was een van de eerste Real Time Strategy (of in het kort RTS) spellen die in 1995 op de markt kwam. Eerder had de Westwood studio al succes met Dune II, maar ze beloofden een beter spel zonder al dat zand van Dune. Uiteindelijk werd Command & Conquer een RTS wat zich afspeelde in de nabije toekomst en het bleek een gigantisch succes. Tot op de dag van vandaag – inmddels onder de vlag van EA – spelen nog miljoenen mensen met dit spel. EA beloofde zelfs in 2014 een reboot van de serie. We wachten af. Wij speelden het spel in ieder geval voor de volgende redenen…

1. De gave intro

Command & Conquer trok je meteen het verhaal in door te beginnen met een coole film.

Advertentie

2. Brotherhood of the Nod

Deze brotherhood werd geleid door een echte superschurk: Kane.

3. En er was Tanya…

Je kon kiezen uit vele units, waaronder de spy of zelfs hond, maar gaafste was toch echt TANYA! Wat een stoere chick was dat! Moeten we nog meer zeggen? “Let’s rock!”

In ‘het echt’ was ze ook stoer:

4. Multiplayer

Je kon via de multiplayer lekker tegen je maten spelen. Tegenwoordig is dat de normaalste zaak van de wereld, maar in de jaren 90 was dat nog helemaal niet zo. Kocht je C&C dan kreeg je twee exemplaren van het spel; een voor jezelf en een voor een vriend. Via het eigen Westwood netwerk kon je dan online tegen elkaar spelen. Dit was een van de redenen waarom C&C zo populair werd.

Advertentie

5. Altijd die vervelende civilians ertussen!

Was je net op dreef met je basis bouwen, hoorde je ineens schoten; het bleken civilians! Samen met technici (die je kon bouwen) waren dit één van de zwakste eenheden van het spel. Hier een leuke demonstratie van een aanval van jawel: civilians en technici:

6. Stoere muziek

De muziek paste helemaal bij het spel: gillende gitaren en stoere synthesizergeluiden. Alles waar een jongen van droomde. Componist Frank Klepacki heeft er echt zijn best voor gedaan. In 1996 kreeg Red Alert de prijs voor de beste muziek van PC Gamer en Gameslice.

7. Er was de Tesla coil…

Je moest er altijd genoeg stroom voor hebben, maar als je hem eenmaal had staan, was het een BEEST!

Advertentie

Je kon er zelfs mee aanvallen:

Wat dacht je van die nostalgische sounds? (zie #13)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Raymond Zachariasse

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!