Hoe is het 18 jaar later met Prinsesje Petronella? [+foto’s]


Prinsesje Petronella was een opvallende verschijning op de Nederlandse TV, ook al waren het erg korte sketches. Wij hebben uitgezocht: hoe gaat het nu met Prinsesje Petronella 16 jaar later.

Prinsesje Petronella

Prinsesje Petronella was te zien in het Klokhuis en zagen we het prototype van een bijzonder verwend prinsesje. Elke scene startte op haar kamer, waar ze zich verveelt en begint te mijmeren over allerlei dingen in het leven. Zoals bijvoorbeeld een arbeider zijn, met de privéleges van een prinses.

Advertentie

Al dagdromend op haar kamer maakt ze altijd ruzie met de voice-over, die probeert te zorgen dat ze geen gekke dingen doet. Zodra ze een interessant beroep heeft bedacht, gaat ze haar nieuwe wereld binnen met slechts enkele passen. Ze wil vanalles worden: van dierenarts tot het geven van gymles tot het beginnen van een pizzeria met een knappe Italiaan.

Maar door haar arrogante en verwende persoonlijkheid zijn er altij direct dingen die niet gaan zoals het zou moeten. Ze krijgt het elke keer weer voor elkaar om stennis te schoppen of er een puinhoop  van te maken. Aan het einde van haar avontuur druipt ze altijd teleurgesteld af naar haar kamer in het paleis.

Prinsesje Petronella was altijd een korte sketch die te zien was in Het Klokhuis en werd geschreven door Niek Barendsen. Prinsjesje Petronella werd gespeeld door Tjitske Reidinga.

Herinneringen ophalen

Advertentie

Hoe gaat het nu met Prinsesje Petronella

Wij zijn op zoek gegaan en hebben uitgezocht hoe het nu gaat met Prinsesje Petronella. Wat doet ze tegenwoordig en hoe ziet ze eruit? Als je door leest op de volgende pagina, zul je zien dat ze misschien bekender is dan je zou denken…


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!