12 opmerkelijke uitspraken van schurken


Via: youtube.com (caption)

Tijd om eens stil bij enkele schurken van vroeger. Milde jeugdtrauma’s herleven zullen we maar zeggen. Waarschijnlijk herken je hun opmerkelijke uitspraken nog wel…

Uitspraken van schurken…

De schurken die wij als kind op televisie zagen, waren echt over de top. Alles aan hen wees erop dat ze slechteriken waren. Ze hadden nogal wat obscure trekjes en hun uitspraken waren niet bepaald alledaags. Welke uitspraak vond jij het leukst? Welke schurk kan jij trouwens goed nadoen? Is dat toevallig één van onderstaande?

Advertentie

1. Drommels!

De grootste schurk uit onze lijst is meteen de eerste. Clowntje Bassie en acrobaat Adriaantje moesten eens weten hoe vaak de Baron uit Bassie en Adriaan het woord Drommels! heeft geuit als teken van frustratie. Hoe klinkt jouw Baron imitatie? En wat betekent drommels eigenlijk, weet jij het?

2. I’ll get you next time, Gadget!

Inspector Gadget dacht altijd dat hij de held was. Wij weten natuurlijk dat zijn nichtje Penny de wereld redde. Dr. Claw zag je niet, maar hoorde je wel. Nou ja, je zag altijd één bepaald lichaamsdeel:

Via: Inspector Gadget (capture)

Weet je nog welk huisdier hij had en hoe deze heette?

3. Meddling kids

“And I would have gotten away with it too, if it weren’t for you meddling kids” , zei iedere schurk uit de hit tekenfilmserie Scooby Doo. Scooby had vele vijanden maar dit hadden ze allemaal gemeen. Kenden ze elkaar soms of was dit puur toeval?

Via: Scooby Doo (capture)

4. Be vewy vewy quiet, I’m hunting wabbits

Elmer Fudd is een schurk maar wel eentje die heel schattig en klunzig is. Wat er ook gebeurt, je weet van tevoren dat hij oeverloos gaat jagen maar niet zal slagen. Wist je trouwens dat good old Elmer er eerst heel anders uitzag dan die eeuwige bruine jacht outfit? Zoek de verschillen!

5. Ik haat Smurfen!

De gemene tovenaar Gargamel lustte wel een smurfje of twee maar hij had er ook een hekel aan. Ze deden wat hem betreft veel te vrolijk en blij en hij wilde er dolgraag van af. Al was dat het laatste wat hij deed. 😉 En herken je die stem soms ergens van? Klinkt dat niet als de Baron?

Advertentie

6. Muttley, do something!

Dick Dastardly hield van vliegen en hij was erg competitief. Hij wilde de Wacky Races altijd winnen maar die vervelende duif gooide altijd roet in het eten. Waarom zat hij eigenlijk achter die duif aan? En waarom deed Muttley niets? Dick vroeg er echt vaak genoeg om. Oh ja, omdat Dick een dickhead was.

We hebben nog meer uitspraken van schurken en slechteriken van vroeger voor je op de volgende pagina. Wat dacht je van die enge films, waaronder ene Hannibal… (zie 7.)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!