One hit wonders uit de 80’s: 20 eenmalige jaren 80 hits


8. Michael Sembello – Maniac (1983)

“She’s a maniac, maniac, on the floor.” Het nummer werd al vaak gecoverd, maar is oorspronkelijk van Michael Sembello. Hij maakte het als soundtrack voor de film Flashdance. Niemand kan zijn voeten stil houden op deze one hit wonder van de ’80s.

Advertentie

9. Weather Girls – It’s Raining Men (1983)

In 1983 werden heel wat one hit wonders gelanceerd. Onder andere It’s Raining Men van Weather Girls. Wereldwijd verkochten ze meer dan zes miljoen platen! De nieuwe generatie kent het nummer dankzij de cover van Geri Halliwell.

10. Ray Parker Jr. – Ghostbusters (1984)

De naam Ray Parker Jr. zegt je wellicht niets. Toch is hij de man achter het legendarische nummer Ghostbusters. Who are you gonne call? Ghostbusters!

11. Fox the Fox – Precious Little Diamond (1984)

Die synthesizers! Wist je dat Fox the Fox een Nederlandse band was? Ze kwamen uit Groningen en speelden vooral funk en disco. Heb jij nog gedanst op dit nummer?

12. The Outfield – Your Love (1986)

“I don’t want to lose your love tonight!” Toen je vroeger dit nummer hoorde, dacht je waarschijnlijk aan je toenmalige liefje. Vandaag denk je aan die heerlijke zomers van de jaren ’80.

13. Dead or Alive – You Spin Me Round (Like A Recond) (1984)

De Britse new wave band Dead or Alive kende een internationale doorbraak dankzij deze one hit wonder. Vandaag herken je misschien samples van het nummer in Right Round van Flo Rida. Zo leeft de eendagsvlieg toch nog verder.

Advertentie

14. Nena – 99 Luftballons (1983)

99 Luftballons van Nena diende als protestlied tegen de Koude Oorlog. Een one hit wonder met een groot nalatenschap: de start van de vredesbeweging in de jaren ’80! En daarnaast is het ook gewoon heel dansbaar.

Ging jij vroeger los op de Vogeltjesdans? Lees verder en ontdek nog meer hitjes die je vroeger aan het dansen brachten!


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Rosalie Van Hoof

One Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!