One hit wonders uit de 80’s: 20 eenmalige jaren 80 hits


Via: The Weather Girls (cover - cropped)

Eendagsvliegen of zogenaamde one hit wonders zijn van iedere tijd. Zo hebben de jaren 80 ook een hoop van deze eenmalige hits. Welke van deze ‘eenzame’ hits uit de 80’s kun jij nog meezingen?

De muzikale eendagsvlieg

Als artiest is het vaak niet meteen je ambitie, maar er zijn de afgelopen decennia ruim meer dan een handvol ‘one hit wonders’ geweest. Sterker nog, het komt vaker voor dan je denkt. Een one hit wonder of eendagsvlieg is eenmalige hit (of volgens Wiki zelfs de artiest met maar één hit), waarna meer hits van dezelfde artiest zijn uitgebleven.

Via: Wikimedia Commons | Nena, CC

80’s one hit wonders

Waar we eerder al de 90’s one hit wonders besproken hebben, is het nu tijd aan de het decennium daarvoor. De jaren tachtig, die staan voor skinny jeans, schoudervullingen, en vooral: gek goeie muziek. Naast Cindy Lauper en Madonna waren er ook heel wat eendagsvliegen met memorabele hits. Ben jij opgegroeid in de jaren 80? Haal je beenverwarmers en haarlak alvast weer boven, want deze 20 one hit wonders halen je meteen weer naar de ‘80s! Welke ken jij nog? Laat het weten in een reactie onderin!

Advertentie

1. Soft Cell – Tainted Love / Where Did Our Love Go (1981)

Beginnen doen we met deze iconische one hit wonder van Soft Cell. Vanaf de eerste noten herken je het nummer. Het barst van de new wave. De Britse band maakte erna nog wel muziek, maar brak nooit meer echt door zoals ze in 1981 deden.

2. Flock of Seagulls – I Ran (So far away) (1982)

De beat van dit nummer is de soundtrack van de jaren ‘80. Deze hit haalde het tot in de top 10, en is opnieuw typisch voor het new wave tijdperk. Hun coole haarsnit, donkere zonnebrillen en strakke kleding maakt de videoclip echt geslaagd. Het werd zelfs een van de meest gespeelde videoclips op MTV.

3. A-ha – Take On Me (1984)

Probeerde jij vroeger ook tot aan de hoge noten van dit nummer te geraken? “Take On Me” is ontzettend catchy en zal daarom ook nooit uit jouw geheugen verdwijnen. De 80’s waren een prachtige tijd, en dit nummer is het bewijs. De Noorse band A-ha bracht in eigen land wel nog nummers uit, maar schopte het nooit meer tot in Nederland. Daarmee gaat Take On Me de geschiedenis in als een van de beste one hit wonders van de ‘80s.

4. Champaign – How ‘Bout Us (1981)

Met deze one hit wonder behaalde Champaign de nummer 1 in Nederland. Alleen de echte eighties kids kunnen het meezingen.

5. Berlin – Take My Breath Away (1986)

Take My Breath Away was de soundtrack van de film Top Gun, maar zelfs wie de film niet zag kon in 1986 niet ontkomen aan het liedje.

6. Jermaine Jackson & Pia Zadora – When The Rain Begins To Fall (1984)

Jermaine Jackson, originele leadzanger van The Jackson Five, vond dat het tijd was voor een solocarrière. Helaas werd kwam die nooit echt van de grond, hoewel deze eendagsvlieg niet slecht is!

Advertentie

7. Bow Wow Wow – I Want Candy (1982)

Dit nummer zong je luid met je vrienden en leerde je ook belangrijke Engelse vocabulaire. Met haar punkhaar is de zangeres duidelijk van de ’80s.

Waren deze 7 hits al een trip down to memory lane? Wacht maar tot je de volgende one hit wonders van de 80’s hoort!


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Rosalie Van Hoof

One Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!