Hoe is het 26 jaar later met ‘Octaaf de Bolle’? [+foto’s]


Via: ANP, Kippa, CC

“Dat is nu toevallig één van mijn specialiteiten…” Met dit kleine zinnetje is Octaaf de Bolle, die in het echte leven Walter van de Velde heet, ontzettend bekend geworden in Samson en Gert. Wij hebben voor je uitgezocht hoe het nu met hem gaat!


Octaaf de Bolle

Eigenlijk zou Octaaf, of ‘Meneer de Raaf zoals Samson hem altijd noemt, maar tijdelijk blijven, nadat hij in 1992 in Samson & Gert kwam. Uiteraard net als zijn dochter Miranda, maar dat veranderde al snel. Ze werden de nieuwe buren van Samson en Gert nadat Joop Mengelmoes vertrokken was.

Advertentie

Octaaf de Bolle had een kruidenierszaak samen met zijn moeder die ‘De Bolle’ heette. Hij maakte hierin vele fouten maakte. Door diezelfde fouten raakte hij eerder al zijn baan in een groot warenhuis kwijt. Hij had de eigenschap om zichzelf allerlei specialiteiten toe te bedienen en hij zei daarom ook: “Dat is toevallig één van mijn specialiteiten”, want “zijn Miranda zegt altijd: Pa, zoals jij kan…”

In 2002 stopte Octaaf de Bolle in de serie, omdat hij geen voldoening meer haalde uit de rol. Maar wat gebeurde erna met hem? Dat hebben we voor je uitgezocht.

Wist je dat…

  • Hij in 2001 zijn eigen neef speelde in de serie, die – toevallig – Walter heette.
  • In de eerste afleveringen kon Octaaf niet goed lezen met zijn normale bril en moest hij omwisselen met een leesbril. Later kon hij ineens wel lezen met zijn gewone bril.
  • In de serie is Octaaf geboren op 23 september 1952, zijn echte geboortedatum is 18 mei 1950

Herinneringen ophalen

We hebben een aantal mooie en vooral herkenbare momenten van Octaaf de Bolle gevonden, ken je deze aflevering bijvoorbeeld nog?

Advertentie

Hoe is het nu met Octaaf de Bolle (Walter van de Velde)

Wij hebben voor je uitgezocht hoe het nu is met Octaaf de Bolle en hij ziet er nog verrassend jong uit! Hoe, dat check je op de volgende pagina. Vind jij ‘Meneer de Raaf’ veranderd?


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!