Ook deze 19 nostalgische merken zijn verdwenen, maar niet vergeten! [part II]


14. Menken van Grieken

Wat zou een kenner nou het lekkerst vinden? Bij Menken van Grieken wisten ze dat wel. Uiteindelijk werd dit bedrijf opgeslokt door zuivelgigant Campina Melkunie, waarmee de laatste zelfstandige dagverse-melkfabriek van Nederland uit het straatbeeld verdween.

Advertentie

15. IKON

De IKON, Interkerkelijke Omroep Nederland, was een omroep die aangeboden werd door zeven kerkgenootschappen. Zij boden ook andere diensten aan zoals Teletekst, de IKON-krant en Internet. Maar ze zijn werden vooral bekend geworden door hun inzamelingsactie Wilde Ganzen.

16. Land van Ooit

Het Land van Ooit werd in 1989 opgericht door Marc Taminiau, die daarvoor directeur was bij de Efteling. De bekendste uitspraak van het park was dat in het Land van Ooit de kinderen de baas waren. In tegenstelling tot de Efteling lag de nadruk in het park vooral op theater, maar vanwege tegenvallende bezoekersaantallen waren er in de loop der jaren toch wat ‘snelle’ attracties bijgekomen. Het mocht echter niet baten, want in 2007 ging het park helaas failliet.

17. Hyves

Natuurlijk kent iedereen Hyves nog wel. Toch? Niet? In 2004 lanceerde drie Nederlandse ondernemers de website Smartphone.com. Smartphone gebruikers konden via deze website foto’s delen en goedkoper SMS’en. Omdat het sociaal netwerken in Amerika booming business bleek, werd de website al snel omgedoopt tot Hyves en begon de indrukwekkende opmars van het eerste Nederlandse sociale netwerk, met in de hoogtijdagen ruim 10 miljoen gebruikers. Helaas moest Hyves december 2013 stoppen vanwege hevige concurrentie van Facebook. Nu kun je er alleen nog spelletjes spelen en naar onderstaande reclame kijken.

18. Megapool

Willem van Hanegem kocht het liefst z’n spullen bij de Megapool, maar dat mocht niet baten want ook dit bedrijf bestaat niet meer.

Advertentie

19. YOR

Nog even een smakelijke afsluiter: YOR.  ‘Bah wat lekker!’

Welke herkende jij nog?

Dit was ‘m weer. Graag lezen we jullie suggesties of herinneringen in een reactie onderin!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Raymond Zachariasse

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!