Ook deze 19 nostalgische merken zijn verdwenen, maar niet vergeten! [part II]


Soms gaat verandering razendsnel. Vooral merken hebben daar voortdurend last van. Zo zoek je nog de Negerzoenen van Buys en zo heten ze ineens Zoenen (dat was overigens een publiciteitsstunt van Buys zelf). Ook hadden we laatst nog De Kijkshop, die haar deuren sloot. Onderstaande verdwenen merken kennen we waarschijnlijk allemaal nog wel, maar helaas… ze zijn compleet uit het straatbeeld verdwenen en dat vinden wij jammer. Daarom een nieuwe ode aan de verdwenen, maar nog niet vergeten merken.

1. Flevohof

Vroeger had je de dag van je leven bij de Flevohof. Tegenwoordig is het een attractiepark geworden en heet het Walibi Holland.

Advertentie

2. AC Restaurants

Recentlijk zijn ook de AC restaurants het slachtoffer geworden van die sterk veranderende markt. De Jumbo heeft het laatste filiaal opgekocht om er een La Place (het enige winstgevende onderdeel van de V&D) van te maken. Oorspronkelijk was de AC een bedrijf van de Albert Heijn. Vandaar de afkorting AC, wat stond voor Albert’s Corner.

Via: Wikimedia Commons, M.Minderhoud, CC

3. Postbus 51

Sinds 2012 houdt de Rijksoverheid ons over van alles op de hoogte via hun eigen website, maar vroeger gebeurde dat via de spotjes van Postbus 51 en die waren een stuk leuker.

4. De Bondsspaarbank

Wie spaarde er niet bij de bank met de S? In ieder geval Huub Stapel wel. Goeie bank.

5. RVS Verzekeringen

En wie kent deze verzekeringsmaatschappij niet? De RVS (Rotterdamse Verzekering Sociëteiten), opgericht in 1883, deed eerst in begrafenissen. Later breidde het pakket zich uit met levensverzekeringen en ziekenfondsen. Tegenwoordig is het bedrijf opgegaan in Nationale Nederlanden. Johnny Kraaijkamp jr laat zien waar de RVS vooral om bekend stond: het persoonlijk langsgaan bij de mensen.

6. Buckler

Eerlijk is eerlijk, dit merk bestaat nog wel, maar is al een tijdje niet meer verkrijgbaar in Nederland. Het biertje werd in 1988 geintroduceerd en in 1993 weer door Heineken van de markt gehaald. Dit alcoholvrije biertje werd vooral door Youp van ‘t Hek door de mangel gehaald. Volgens velen is dit een van de redenen waarom het bier niet goed liep. Het kon natuurlijk ook komen omdat niet veel later het opulaire Amstel Malt op de markt kwam. Hoe dan ook, Youp veroorzaakte wel een echte Buckler-affaire. Het is jammer voor het merk, maar de sketch is wel erg vermakelijk.

Advertentie

7. Arbeidsbureau

Je wilde er eigenlijk helemaal niet zijn, maar het was altijd beter dan buiten de stoep warm houden.

Ken je die oer-Hollandse computers nog? (zie #11)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Raymond Zachariasse

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!