7 x nostalgisch speelgoed waar je ook NU warm van wordt!


Speelgoed gaat vaak met de tijd mee. Er zijn echter voorbeelden van nostalgisch speelgoed, die de tijd overleven en nu nog steeds briljant zijn! We hebben er 7 op een rijtje gezet!

Advertentie

Jeugdsentiment en nostalgie zijn geweldig! Ook speelgoed is daar een belangrijk onderdeel van, maar toch is het moeilijk dat gevoel door te geven aan een jongere generatie. Vaak heeft ‘oud’ speelgoed wel nostalgische waarde voor mensen uit een bepaalde tijd, maar kan het vaak niet tippen aan een hoverboard. Toch zijn er ook voorbeelden van nostalgisch speelgoed, die ook nu geweldig zijn! Ideaal om ook je kinderen of neefjes/nichtjes te laten genieten van jouw jeugdsentiment… (of het natuurlijk zelf te herleven!)

We hebben 7 voorbeelden van nostalgisch speelgoed op een rijtje gezet! Wellicht nog leuke inspiratie voor de feestdagen… Waar heb jij vroeger mee gespeeld?

1. Die coole View-Master!

Heerlijk wegdromen met die ouderwetse viewmaster. Je kon er zogenaamde stereofoto’s mee bekijken, die op een rond schijfje werden geplaatst! Hier een voorbeeld:

viewmaster-speelgoed

Je kan nu hetzelfde magische gevoel als vroeger beleven, maar met de techniek van vandaag. De View Master Virtual Reality startset maakt van je smartphone virtual reality, waardoor je plaatjes nu niet alleen stereo ziet… je staat er nu zelf middenin:

Haal nostalgie terug -> click op het plaatje!

haal-in-huis

Advertentie

2. Trolletjes kammen

Wie kent ze niet! Die kleine Trolls… en je kon haar compleet naar eigen wens stijlen!

trolls-speelgoed

Nu kun je opnieuw kapper spelen en je kunsten botvieren op die trolletjes! Check deze Trolls Poppy’s kapsalon!

Haal nostalgie terug -> click op het plaatje!

haal-in-huis

3.  De Nintendo Classic Mini

Ongelooflijk maar waar: de klassieke Nintendo (oftewel NES) is terug! Compleet in een nieuw, maar oh zo herkenbaar jasje! Er staan maar liefst 30 spellen op geprogrammeerd!

Je kan deze nostalgische spelcomputer nu online bestellen, maar doet er goed aan een extra controller te nemen (vroeger was met 2en Nintendo’en ook het leukst)!

Haal nostalgie terug -> click op het plaatje!

haal-in-huis

4. Thunderbirds are GO!

Iedere keer moesten de dappere Thunderbirds de wereld redden! Als dat gebeurde veranderde dat rustige droomeiland in een startplaats voor alle verschillende voertuigen!

thunderbirds-speelgoed

Precies dat eiland is nog steeds verkrijgbaar, maar inmiddels met nieuwe communicatiemiddelen, waardoor je met een druk op de knop (van je lanceer-watch) de operatie in gang kan zetten!

Haal nostalgie terug -> click op het plaatje!

haal-in-huis

5. De Cabrio van Barbie!

Barbie is natuurlijk niet weg te denken uit de jeugd van VELE meisjes! Ga maar eens na hoeveel jij van Barbie had. Grote kans dat ook de roze cabrio je bekend voorkomt!

barbie-cabrio-speelgoed

Uiteraard is de cabrio iets met de tijd meegegaan, maar Barbie kan nog steeds shinen in haar cabrio. Je hoeft m nu alleen niet meer de duwen, dat doet de techniek wel voor jou:

Haal nostalgie terug -> click op het plaatje!

haal-in-huis

6. Transformers… Robots is disguise!

Geweldig waren ze: robots die in vliegtuigen of auto’s veranderden. Bekend van de succesvolle tekenfilms, kon je daar vroeger (lees: in de jaren ’80!) al dagen mee spelen!

transformers-speelgoed

Nog steeds zijn Optimus Prima en Megatron verkrijgbaar en erg populair! Zo ziet het er nu uit:

Haal nostalgie terug -> click op het plaatje!

haal-in-huis

Advertentie

7. Bouwen met K’NEX

Begin jaren ’90 kwam het al op de markt: K’NEX. Je kon met de verschillende onderdelen geweldige constructies bouwen en je ouders blij dat je ook ECHT constructief bezig was…

knex-speelgoed

Nog steeds is K’NEX ongelooflijk gewild bij kinderen (en oudere ‘kinderen’). Je kan zelfs beginnen met coole pakketten als een achtbaan!

Haal nostalgie terug -> Click op het plaatje!

haal-in-huis

We hebben al het bovenstaande nostalgische speelgoed kunnen vinden op Intertoys, maar we kwamen er tegelijk achter dat daar dit Black Friday weekend een actie is je er dit weekend extra korting krijgt! Kijk ook meteen wat de Sint-toppers (van NU!) zijn en doe er je voordeel mee!

log in

reset password

Back to
log in