Met deze 8 mode-trends hoorde jij er vroeger helemaal bij!


Met je hippe driekwartbroek hoorde jij jaren geleden echt bij de coole kids uit je klas. Naast driekwartbroeken waren er nog veel meer trends die je misschien al lang weer vergeten bent, of gewoonweg wíl vergeten. Ken je deze trends nog?

8 hilarische trends van vroeger…

Waarom sommige mode-artikelen of items (en ja, zelfs haarstijlen) een trend werden? Geen idee, maar jij wist zeker dat je al deze dingen (vroeger) wilde hebben. Wekenlang zeurde je bij je ouders om zo’n mooie armband en wanneer je hem dan eindelijk kreeg, was je dolblij! Toen wist je zeker dat je hem altijd om zou houden, maar nu weet je wel beter. Waarschijnlijk ligt dat ding ergens bij je ouders weggestopt in een oude doos. Vroeger zag je de wereld nu eenmaal anders, door je roze bril…

Maar wie weet, misschien maken de onderstaande trends snel nog een comeback…

1. De driekwartbroek

Handig voor als het warm was, maar het kon ook weer niet té warm zijn, want dan kon je gewoon een korte broek aan en eigenlijk mocht het ook niet te koud zijn want dan vroren je onderbenen eraf. Kortom, totaal niet praktisch en oh ja, het zag er natuurlijk ook gewoon niet uit.

Advertentie

2. Die bekende haarband

Nu zie je overal weer haarbanden opduiken, maar een aantal jaar geleden was dit ook al een echte trend. Toen leek het alleen alsof je geen haar op je hoofd had door het aparte model, dat is nu gelukkig niet meer het geval.

.

3. Het gekleurde haarplukje

Je had ze in verschillende kleuren, maar ook met een verenpatroon en jij wilde ze het liefst allemaal. Het plukje werd ingevlochten met je eigen haar en vol zelfvertrouwen ging jij je nieuwe haaraccessoire de volgende dag showen op school.

4. Wieltjes voor onder je schoenen

Je ouders snapte niet waarom je niet gewoon je ouder skeelers uit de kast pakte, maar jij wilde deze wieltjes per se. Ook zagen je ouders het al voor zich hoe jij minsten dertig botten van je lichaam brak, want echt veilig zagen de wieltjes er niet uit. Toch voelde jij je supercool wanneer je ze eindelijk kreeg.

5. LelliKelly-schoenen

Eigenlijk wilde je deze schoenen alleen maar door de cadeautjes die je erbij kreeg. De schoenen zelf vond je niet eens zo mooi. Wanneer je de schoenen kocht kreeg je er bijvoorbeeld een een mobieltje bij waar make-up in zat of een lichtgevende hair-extension.

Oh ja, en het liedje van de reclame bleef dagenlang in je hoofd zitten.

Advertentie

6. De schakelarmband

Wanneer je deze armband kreeg of zelf kocht was hij nog helemaal leeg. Je moest zelf schakeltjes kopen en zo probeerde je je hele armband vol te krijgen. Dit kostte een vermogen, maar je wist wel dat iedereen in de klas stikjaloers op jou was.

7. Het sjaaltje

Naast dat het natuurlijk gewoon lekker warm was, waren dit soort sjaals echt een trend. Je wilde er zo veel mogelijk en het liefst in allemaal verschillende kleuren.

.

8. Veertjesoorbellen

Met een beetje geluk kreeg je ze bij de Hitkrant of de Girlz, maar anders kocht je ze zelf wel. Je vond ze toen echt heel mooi, maar misschien denk je daar nu wel anders over.

.

Advertentie

Aan welke mode-trends deed jij mee?

Herken je bovenstaande zaken nog van vroeger? Deed of droeg je zelf bepaalde zaken of wellicht één van je vrienden? Misschien was jij wellicht meer fan van het bloempotkapsel… Kan natuurlijk ook! Laat het weten in een reactie onderin!

Doe de quiz: Hoe goed herken jij mode uit de 80’s of jaren 90?

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Silke Nissingh

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!