Deze 16 nostalgische merken zijn verdwenen, maar nog niet vergeten!


6. Popfoto

Goh, deze voorloper van de Hitkrant kennen wij ook nog wel. Alles over muziek plus leuke posters. Genieten. Later zou dit blad een nieuwe naam krijgen als de Fancy. Inmiddels is alleen de herinnering nog over.

Popfoto
Bron: catwiki

Advertentie

7. Vendorado

Vendorado, lijkt die naam niet ergens op? Juist ja, Gran Dorado. Eerst was er Vendorado, een bungelowpark opgericht door Vendex (juist, die van de V&D). Later is er een naamswijziging geweest naar de al genoemde Gran Dorado. En rond 2002 fuseerde het bedrijf met Center Parcs. Om het overzichtelijk te maken zullen we maar niet beginnen over de samenvoeging met Sunparks.

Vendorado
Bron: Centerparcs

8. Erres

Dit bedrijf produceerde sinds 1923 radio’s en later ook witgoed. In 1966 nam Philips het bedrijf over en in de jaren tachtig namen ze afscheid van dit bedrijf . Daarmee stopte de productie, maar op Marktplaats zijn nog genoeg oude ERRES radio’s te vinden

Advertentie

9. Van Gend en Loos

Wilde je vroeger wat laten vervoeren, dan was er maar een de beste: Van Gend en Loos.

10. Edah

Ook deze supermarktketen, opgericht in 1917, heeft het niet gered. Zelfs niet toen ze in 1976 onderdeel werden van de V&D. De concurrentie van de AH was gewoon te groot. Op 23 juni 2008 sloot het laatste filiaal de deuren.

Advertentie

11. Choq

Heerlijk, die chocolademelk. Er gaan alweer verschillende stemmen op om ook dit vergeten merk weer terug te brengen. Wij kunnen niet wachten. Did you have your CHOQ today?

We hebben nog 5 bekende merken! Lees verder op pagina 3!

log in

reset password

Back to
log in