6 memorabele McDonald’s reclames van vroeger


Via: McDonalds reclame (capture)

Fast food staat voor iedereen over de hele wereld gelijk aan één “restaurant” en dat is natuurlijk McDonald’s. Ken jij iemand die nog nooit van de grote M gehoord heeft? Waar heeft hij of zij al die jaren gezeten? McDonald’s brainwasht ons al jaren met hun reclames, dus hoe kunnen zij niet verslaafd zijn? Of is simpelweg ieder kind van jaren 80/90 verslaafd (of geweest) aan de hoge boom?

Via: geograph.org.uk | Danny P Robinson, CC

Advertentie

Verslaafd aan McDonald’s en het mocht

McDonald’s was fast food, slecht voor de gezondheid maar blijkbaar vonden onze ouders dit best oké. Het was wat, een bezoekje aan de Mac, door de drive thru (heeft Mac personeel geen spelling check?) of binnen zitten en daarna met een volle buik van de mini glijbaan of in de ballenbak. In de laatste ging ik niet, iets met urban legends en kindjes die erin piesen.

Via: Wikimedia Commons | Karl E. Jorgensen, CC

Ieder kind ging met plezier naar de Mac, het was de place to be, je moest ernaartoe. Ieder willekeurig kind van 80’s en 90’s: “Echt waar, mama en papa! Iedereen gaat naar McDonald’s ! Dat zien jullie toch op de reclames?!” Zeg nou zelf, ze waren rete overtuigend, die reclames…

1. Tafelmanieren kon je even vergeten

Weg met rechtop zitten aan tafel, met bestek eten, een servet erbij, nee joh, bij McDonald’s waren zij erg duidelijk, hier mocht je alle regels achterwege laten. En ook volwassenen moesten meedoen.

2. Wij waren de baas

Kinderen hadden het voor het zeggen. Het was echt ons plekje, ons imperium. Onze ballenbak, ons klimrek, ons grasmastje onder de glijbaan, onze ballonnen op stokjes, onze vlaggetjes, onze clown die een handje moest. Ons domein en geen volwassene kon daar iets aan veranderen. En als je de baas bent, dan bestel je ook je eigen menu. Herken je die vader trouwens ergens van?

Advertentie

3. McDonald’s was cool

In onze jeugd kon je in de kring opscheppen dat je afgelopen weekend naar Mcdonalds was geweest in de grote stad. De grote M zat toen nog niet overal. Man, wat was het gaaf om je nieuwe Happy Meal te laten zien, ja met doos en al, want dat bewaarde je toen nog allemaal. Maar, het allercoolste is als je paps bij de Mac werkt.

4. Je voelde je thuis

Dat thuisgevoel gaf je door aan de volgende generatie. Je kwam er immers al jaren, kende ieder hoekje, wist hoe Ronald wel heette en je wist precies waar alles stond.

5. Spelen met je eten

McDonald’s nam alle tafelmanieren en schoof ze van tafel. Spelen aan tafel was daarom ook gewoon toegestaan met je Happy Meal speeltjes. Als je geluk had, ging je wat vaker en dan kon je alle 4 sparen. Is het jou wel eens gelukt?

6. Stapelkorting

Torentjes bouwen was leuk, helemaal als je dit met je eten mocht doen. Wat een uitvinding was die cheeeeeeeeese burger. Kreeg jij die als kind op? Of bleef je altijd kiezen voor het Happy Meal?

Advertentie

Jouw McDonald’s herinneringen?

De hoge boom, de golden arches, the Big M, Mac, hoe je het ook noemt, wij zijn er groot mee geworden en zullen deze tijden nooit vergeten. Ook al is het super slecht voor je. Tag de persoon met wie jij je meest memorabele Mac moment hebt beleefd en vertel ons erover in een reactie onderin.

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!