15 memorabele Facebook-momenten van de afgelopen 15 jaar


8. Meer karakter voor je status update – 2011

Tot 2011 moest je in 500 woorden vertellen hoe jij je voelt, hoe je dag was, hoe je hond kwijt en weer terug gevonden was, dat je 8 bakken pleur ophad en morgen zou minder, dat je gestopt ben met roken en dat moet ons boeien. In 2011 kwam daar verandering in en mocht je dit alles kwijt in een verhaal van ruim 60.000 karakter. En sommigen hadden daar denk ik nog genoeg aan.

Via: facebook.com

Advertentie

9. Geld verdienen: advertenties – 2012

Facebook was leuk voor al die advertenties, dat is wat je steeds meer hoort. Zie jij door de advertenties de updates van je vrienden nog? Hoe vaak klik jij per ongeluk op een advertentie? Dit is verreweg de meest gehate feature van Facebook, vind ik dan.

Via: facebook.com

10. Toon je emoties met Emoticons – 2013

Van smilie tot poop. In 2013 kwam de leukste feature van Facebook, de emoticons. Eerst waren er nog maar een paar, maar dat werden er al snel meer! Welke was jouw favoriet? Je kunt de mijne wel raden, denk ik ūüėČ . Het is chocolade ijs!

Via: facebook.com

11. Trending topics – 2014

Nog een bedenksel om je tijdlijn overhoop te gooien. Vanaf dit moment waren trending topics super belangrijk in je feed. (Deze zijn later wel weer weggehaald…)

.

12. Hoax en GIF – 2015

Niet alles wat je ziet langskomen op Facebook is 100% waar, maar dat is je vast al eens opgevallen. In 2015 werd een ander beleid aangenomen om nep nieuws en het verspreiden ervan terug te dringen.
Ook niet onbelangrijk, vanaf dit jaar werden Gifs ondersteund.

13. Alles live met ‘Live’ – 2016

Vanaf 2016 kon je live gaan en iedereen meteen laten weten wat je doet en lekker laten meegenieten. Ik ben volgens mij tot heden niet 1x live geweest als ik er zo over nadenk? Doe jij dit regelmatig? Het was trouwens eerst alleen voor celebs.

Advertentie

14. Messenger Lite – 2017

In meer dan 100 kun je nu via Messenger Lite met elkaar babbelen. Ikzelf gebruik het alleen om met mijn familie in het buitenland te kletsen maar dit is dé uitkomst voor de hedendaagse kattenvis, a.k.a. catfish.

15. Oh oh… privacy! – 2018

Succesvolle jaren gaan gepaard met minder succesvolle. In het geval van Facebook is dat niet helemaal waar. Ondanks de recente negatieve berichten omtrent privacy, is niet iedereen massaal van Facebook afgestapt. Samen met Google zijn zij de eindbazen die alles maar dan ook alles online in handen lijken te hebben. Zelfs onze privacy kan ons gestolen worden ;).

Jouw Facebook-herinneringen?

Facebook is een social media platform waar al zoveel mee is gebeurd, dat het al eeuwen lijkt te bestaan. Zou het altijd zo zijn of wordt Facebook ooit iets waar wij smakelijk om lachen dat wij daaraan meededen? Ken je bijvoorbeeld ICQ nog? Of Hyves? Weet jij trouwens nog met wie je was toen je voor het eerst inlogde op Facebook? Laat het ons weten!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!