10 herkenbare dingen die jij vroeger mee nam naar de basisschool


Met de basisschool bouw je het fundament voor jouw toekomst. Opleidingen, werk en misschien ook wel vriendschappen. Maar er zijn veel spullen nodig om als kind naar de basisschool, die jouw ouders dan ook maar al te graag in je tas of kleding deden. Daarom deze 10 dingen, die jij ook herkent, wedden?

1. Drinkbeker

Hersluitbare drinkbekers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar je hebt er ook nog eens allerlei toffe plaatjes en tekeningen op. Of het nu je favoriete Disney-figuur is, een stoere auto of lieve pop. Het kan allemaal. Oh ja, en melk, in de beker.

drinkbekers

Advertentie

2. Boterhammentrommeltje

Niks plastic zakjes. Sterker nog, ik herinner me nog dat dat zelfs niet mocht. Gewoon een boterhammentrommeltje (wat een woord) met jouw boterhammen voor tussen de middag. Soms met een extraatje, vaak niet.

luchtrommelkind

3. Wicky

Good-old-Wicky, wie kent het niet. Een pakje veel te zoete fruitdrank die zorgde dat jij weer een uur door de klas kon stuiteren.

wicky

Advertentie

4. Speelgoed

Eens in de zoveel tijd was het zover, de populaire speelgoedmiddag. Dan mocht je één stuk speelgoed van thuis meenemen om er vervolgens een heel uur mee te spelen, in de klas. Achteraf klinkt dit misschien niet zo spannend, maar vroeger, wow!

dingenvanvroegervergeten-1

5. Liga

Laten we vooral ook de Liga’s niet vergeten. Jouw krachtvoer-momentje voor de pauze van half 11. Dronk je er ook nog een Wicky bij samen met al je vriendjes en vriendinnetjes, dan kreeg de leraar het weer zwaar. Gerrem!

liga

Advertentie

Of deze soms ook:

Now we're talking!!

Nog meer dingen die je meenam naar school? Check pagina 2!


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!