Medisch Centrum West: zo gaat het 30 jaar later met de cast


Via: ANP, Kippa, CC

Realistische medische thema’s, maar ook de nodige romances en intriges kwamen langs in de ziekenhuisserie Medisch Centrum West. De uiterst succesvolle serie is alweer 30 jaar oud! Goede reden om te kijken hoe het nu met de cast van toen gaat…

Populaire ziekenhuisserie

Wat verser in het geheugen zijn natuurlijk series als De Co-assistent, Spoed (BE), of Grey’s Anatomy. Graven we verder terug komen we al bij populaire Amerikaanse ziekenhuisseries als E.R. of Chicago Hope. Enkele jaren daarvoor, in 1988 om precies te zijn, verscheen in ongeveer hetzelfde tijdvlak als The Flying Doctors, het Nederlandse Medische Centrum West. Met 3 – 4,5 miljoen wekelijkse kijkers was het ongelooflijke populaire serie, uitgezonden door de TROS.

Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

Advertentie

Terugblik: Medische Centrum West

De serie werd opgenomen in het Zuiderzee Ziekenhuis te Lelystad en werd zo’n succes door de realistische, maar teven vermakelijke weergave van het reilen en zeilen in het ziekenhuis. Romances tussen artsen en verpleegsters, maar ook de emotie die komt kijken bij lijden door de zieke en in sommige gevallen terminale patiënten. Ethische dilemma’s konden de kijker helemaal meenemen. De serie liep 6 jaar en stopte op haar hoogtepunt: bij na aflevering 100!

De dramatische titelmuziek uit de nostalgische intro komt je waarschijnlijk nog wel bekend voor. Deze is geschreven door Robert Strating en Jean Louis Knapper:

Het geheim van Medisch Centrum West

In 2013, ruim 25 jaar na de eerste aflevering van de succesvolle ziekenhuisserie, werd er in een uitzending van TV Moment (TROS) teruggeblikt met de belangrijkste cast en schrijvers.

Succes en persiflage

Het is algemeen bekend, dat succesvolle series al snel ‘slachtoffer’ worden van persiflage en dat is bij Medische Centrum West dan ook niet anders gebleken. Zo was er Medisch Centrum Centrum in Verona:

Wat meer recenter kwam de serie terug in De TV-kantine:

Advertentie

Hoe gaat het NU met cast?

Nu is natuurlijk de vraag: hoe gaat het na 30 jaar met de cast van Medisch Centrum West? We zochten belangrijkste karakters en bijbehorende acteurs voor je uit en hebben ook recente beelden. Kijk dus snel op de volgende pagina


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!