Dit is onze held Max Verstappen 10 jaar geleden: wat een stappen heeft hij gemaakt


Screenshot video (YouTube)

Max Verstappen, inmiddels de favoriete F1-held van Nederland en ver daarbuiten. Maar wat is hij van ver gekomen. Wij duiken in de geschiedenis van deze coureur en hebben een mooie, oude video van hem gevonden.

Max Verstappen

Max Verstappen, geboren in Hasselt op 30 september 1997 heeft een Nederlandse vader (Jos Verstappen) en een Belgische moeder (Sophie Kumpen). Beide ouders hebben vroeger geracet, vader Jos in de F1 en moeder heeft op hoog niveau in karts rondgescheurd.

Advertentie

We kunnen dus wel stellen dat het racen met de paplepel ingegoten is. Hij is dan ook vroeg begonnen met racen en dat heeft hem geen windeieren gelegd, als we deze belofte nu zien in de Formule 1.
.

Carrière

Max Verstappen heeft veel doorlopen om te komen waar hij nu uiteindelijk is in de Formule 1. Kort gezegd hij heeft een drietal fases doorlopen: Karting, Formule 3 en uiteindelijk Formule 1. Dit is misschien wat kort door de bocht (?!), maar hier heeft hij de nodige prestaties geleverd.

Advertentie

Uiteindelijk kwam Max in 2015 voor het eerste in actie bij de F1, toen nog voor het team van Toro Rosso, waarna hij in 2016 overstapte naar Redbull.

.

Prestaties

Hij heeft een lading aan prestaties neergezet die niemand geëvenaard heeft. Zo was hij bijvoorbeeld de jongste F1-coureur ooit. Hieronder nog een aantal van de records die met zijn leeftijd te maken hebben.

  • Jongste coureur die tijdens een grand-prixweekend in actie komt – 17 jaar, 3 dagen (Japan 2014)
  • Jongste coureur die in een grand prix start – 17 jaar, 166 dagen (Australië 2015)
  • Jongste coureur die WK-punten scoort.17 jaar – 180 dagen (Maleisië 2015)
  • Jongste coureur die een grand prix wint.18 jaar – 228 dagen (Spanje 2016)
  • Jongste coureur die op het podium finisht.18 jaar – 228 dagen (Spanje 2016)
  • Jongste coureur die leider van een grand prix is – 18 jaar, 228 dagen (Spanje 2016)
  • Jongste coureur die de snelste ronde van een grand prix rijdt – 19 jaar, 44 dagen (Brazilië 2016)

Advertentie

Hoe was het 10 jaar geleden met Max?

Wij hebben een video van hoe het bijna 10 jaar geleden was met Max. In deze video zien we wat hem toen bezig hield, wat is er toch veel veranderd. Check de video op de volgende pagina.


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!