Hoe is het 24 jaar later met ‘Madelief’? (+foto)


Vroeger zong Madelief vieze liedjes, maar er is in de tussentijd nog veel meer gebeurd. Wij zochten uit hoe het nu gaat met Madelief, maar liefst 24 jaar later.

Advertentie

Madelief – de serie

De serie Madelief is een populaire Nederlandse kinderserie die in totaal bestaat uit drie seizoenen en 21 afleveringen. Madelief is gebaseerd op de boeken van Guus Kuijer. Het eerste seizoen bestaat uit 11 afleveringen en werd uitgezonden op de VPRO in 1993-1994. Dit was gebaseerd op het boek Met poppen gooien. 

In deze afleveringen zien we vooral Madelief die allerlei dingen meemaakt samen met haar vrienden Roos en Jan-Willem. Dit alles uiteraard op hun volledig eigen manier, want er gebeurde wel eens wat vreemde dingen

Lees ook: 10 dingen waar je vroeger niet aan dacht toen je de serie Madelief keek

Advertentie

Het tweede seizoen kwam in 1995-1996 op de buis en bestond uit zes afleveringen, waarbij er iets meer voor het genre drama werd gekozen. Ook hier lag weer een boek aan ten grondslag: Grote mensen, daar kan je beter soep van koken en Op je kop in de prullenbak. 

In 1998 kwam er een film, Madelief, krassen in het tafelblad, die een jaar later werd uitgezonden als vierdelige mini-serie. Om nog wat herinneringen op te halen, hieronder de intro van Madelief.

Advertentie

Wie is Madelief eigenlijk?

Maar wie was die kleine Madelief eigenlijk? Opvallend is dat de echte naam van deze toen nog jonge acteur ook Madelief is, Madelief Verelst. Ze heeft na haar rol in Madelief nog maar weinig in de schijnwerpers gestaan, maar we hebben goed moeten zoeken en hebben wat informatie boven tafel gekregen. Lees snel verder op de volgende pagina.

log in

reset password

Back to
log in