Dit lustte je absoluut niet als kind (en eet je nu graag)


Via: depositphotos.com

Als kind had je geen verplichtingen. Behalve tijdens etenstijd, dan moest je bord leeg. Soms was dat een ware strijd tussen jou en die berg groenten, die je absoluut NIET lustte. Er waren namelijk een heleboel dingen die je liever niet at…

1. Zwarte koffie

Zo zwart als inkt, modder, en het gat naar de onderwereld. Koffie stond voor jou als kind op nummer 1 van je vieze dingen-lijst. Je lustte het niet en begreep niet dat iemand ervan kon genieten. Het bittere aroma alleen al bracht je in een staat van pure misselijkheid. Tot je op een dag een slokje nam van een latte macchiato of koffie verkeerd. Mmm, niet slecht, een beetje zoals mokka ijs. Nu verlang je iedere ochtend naar een lekkere koffie om je dag te starten.

Via: pexels.com

Advertentie

2. Olijven

Er zijn dingen die je moet leren eten, zoals groente en fruit en daaronder ook: olijven. Deze volkswijsheid klopt in veel gevallen. Ook jij wist als kind niet wat je van olijven moest maken. Ze smaken een beetje bitter en een beetje zuur. Je besloot olijven zo veel mogelijk te vermijden in je leven. Gek toch, hoe zoiets dan op latere leeftijd plots heerlijk kan smaken. Bij een aperitiefje bijvoorbeeld.

3. Pompelmoes

Je moeder snijdt fruit, jij steekt gewoon je hand uit en eet wat er in dat vuistje belandt. Tot je plots iets ontzettend bitter proeft. De moeder der bittere vruchten: de pompelmoes. Deze vrucht heeft wellicht veel kindergezichtjes zuur doen vertrekken. Verdacht stuk fruit ook, vermomd als een appelsien. Lust jij ondertussen al pompelmoes?

Sour Grapefruit

4. Bier!

Als kind lustte je geen bier, godzijdank. Stiekem had je wel eens een slokje genomen van het biertje van je vader of moeder, om dit dan met veel walging weg te spoelen met water. Hoe beviel dat eerste biertje je later? Veel mensen moeten het echt leren drinken. Vandaar dat tieners vooral Bacardi, Flugel, Passoa en Boswandeling drinken.

Via: flickr.com | Colin and Sarah Northway, CC

5. Spruiten

Het is een cliché, maar kinderen eten niet graag spruitjes. Net zoals zuurkool en broccoli. De groene groente heeft een ontzettend sterke smaak. Van de geur alleen al moest je als kind kokhalzen. Vandaag besef je hoe gezond ze zijn.

Advertentie

6. Augurken

Die augurk tussen je hamburger van de McDonald’s moest je er altijd tussenuit halen. Dat glibberige ding lustte je als kind absoluut niet.

my pickle

7. Franse kazen

Stinkkazen, nog zo iets dat je als kind niet kon vatten. Waarom zou je iets eten dat ruikt naar zweetvoeten? Voor veel kinderen is de smaak veel te straf, maar Franse kazen zijn nochtans een delicatesse. Vandaag heb je respect voor deze delicatesse. Je eet ze (veel te) graag. Met wijn.

Via: depositphotos.com

8. Witloof

Witloof met ham en kaas uit de oven, een heerlijk winters gerecht dat je als kind met lange tanden op at. De witloof was helaas veel te overheersend en bitter, en de structuur veel te slap en glad, alsof je een lamme kikker naar binnen slurpt.  

9. Mosselen

Mosselen zijn een heikel punt. Sommige kinderen eten ze maar al te graag, terwijl anderen moord en brand schreeuwen wanneer ze een pot mosselen krijgen voorgeschoteld. Het grote probleem met de mossel is ook dat het één geheel is.

Mosselen !!!!

Advertentie

Wat lustte jij als kind NIET?

Is er iets dat niet in het lijstje staat wat je als kind absoluut niet lustte, maar vandaag wel graag eet? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Lees ook: De 10 grootste vergeten ergernissen van de basisschool

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Rosalie Van Hoof

One Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!