12 leuke feitjes over Knight Rider die je nog NIET wist!


Knight Rider

Er doen al tijden geruchten de ronde over een nieuwe film of serie van Knight Rider. Tot op heden is er nog niets over bekend, maar het leek ons wel een leuke aanleiding om eens wat feitjes over Michael Knight en zijn superauto K.I.T.T. op een rijtje te zetten.

1. Ook superauto’s hebben soms een slechte dag.

K.I.T.T. wat staat voor Knight Industries Two Thousand, was de echte ster van de show. Deze auto kon absurde sprongen maken, wat met een normale auto natuurlijk niet te doen is. Voor de stuntauto die model stond voor K.I.T.T. bleek dat ook zo. Net voordat hij landde kwam David Hasselhoff weer in beeld, zodat de kijker niet zag hoe erg de voorkant van de superauto beschadigde tijdens de landing.

Advertentie

2. Wie was de stem van K.I.T.T.?

De stem van K.I.T.T. werd gedaan door William Daniels. Tijdens het hele eerste seizoen wist hoofdrolspeler David Hasselhoff niet wie hij was, want ze hadden elkaar nog niet ontmoet. Dat gebeurde pas zes maanden later, tijdens een kerstborrel.

3. K.I.T.T. of toch T.A.T.T.?

K.I.T.T zou eerst T.A.T.T. heten, wat staat voor Trans Am Two Thousand.

Advertentie

4. The Lone Ranger.

Bedenker Glen. A. Larson baseerde zijn serie op de western Lone Ranger. Beide series gaan over een eenzame held die samen met hun trouwe metgezel de wereld bevrijden van de schurken. Voor Knight Rider werd het paard ingeruild voor een stoere auto.

5. Herinnert u zich deze nog?

Knight Rider was de eerste serie die bekende liedjes in de afleveringen verwerkte. Vanwege de kosten van de copyrights werden die liedjes opnieuw ingespeeld door een coverband. Maar het meest genieten we nog van de titelsong.

Advertentie

6. Waar kennen we William Daniels toch van?

William Daniels, de stem van K.I.T.T. vond zijn inbreng in de serie zo gering dat zijn naam niet in de intro en de afiteling van de afleveringen verscheen. Later heeft hij dat wel weer goedgemaakt door de rol van D. Mark Graig te spelen in de populaire serie St. Elsewhere, waarvoor hij twee keer een Emmy Award kreeg.

log in

reset password

Back to
log in