Wat vond jij het leukst aan die Lekturama Luistersprookjes?


TING! En dan de pagina omslaan. Herken je het ritueel? Luisterde jij vroeger ook naar Lekturama Luistersprookjes? Ik denk dat ik er permanente hoorbeschadiging van heb gekregen, zo vaak en zo luid luisterde ik ernaar. En die TING kan niet goed zijn voor tere oortjes die nog in de groei zijn. Zo veel uur luistergenot! Cassettebandje, boekje, walkman, kopje warme chocolademelk met slagroom en een koekje erbij. Dat was de perfecte herfstmiddag. Kinderen van nu weten eigenlijk niet wat ze missen.

Advertentie

Lekturama was leuk en leerzaam!

De Lekturama boeken en cassettebandjes waren ongekend leuk en leerzaam. Zulke dingen maken ze tegenwoordig niet meer. Hier een paar leuke herinneringen, die de Lekturama luistersprookjes zo typerend maakten. Welke herken jij nog of missen we een belangrijke? Laat het weten in een reactie onderin:

 1. Je kon meelezen en meeluisteren. Zo leerde je allerlei nieuwe woorden. Je leerde hoe je ze schreef, maar ook hoe je ze uitsprak.

 2. Het was speciaal. De boeken waren niet te koop in de winkel. Je moest lid zijn om de Lekturama luisterboekjes en bijbehorende cassettebandjes
  te ontvangen als postorder.

 3. Er waren 39 delen dus je kon wel even voort. Die 39 delen bestonden ook uit verschillende sprookjes, dus 1 deel ging best lang mee.

 4. Het was leuk om te verzamelen.

 5. Je kon lekker je ouders ermee irriteren. Ik had ook een echte cassettetoren met kleine speakers en soms deed ik alles lekker op zijn allerhardst. TING!!!!

 6. Er was altijd een moraal van het verhaal en je kon er wat van leren.

 7. Vooral op koude, donkere dagen was dit leuk tijdverdrijf.

 8. Ouders konden er ook uit voorlezen. Lekker saampjes op de bank met warme choco.

 9. Het was herkenbaar. Niet heel gek want bijna alle stemmen werden door Frans van Dusschoten ingesproken ūüėČ Ja, die ook de stem van onder andere Brilsmurf, de Freggles, Meneer de Uil van de Fabeltjeskrant en Paulus de Boskabouter had ingesproken.

De faux pas van Lekturama

Als je denkt aan de Reclame Code Commissie, dan kan dat niet goed zijn. Helaas kwam deze uitgeverij meerdere malen met hen in aanraking. Dit sprookje eindigde dus niet goed. ūüôĀ

Sprookjes blijven altijd leuk. Weet jij dat de meeste sprookjes niet goed eindigen of soms een beetje bizar zijn? Eigenlijk zijn het gewoon gruwelijke verhalen ūüėČ Of luister even nostalgisch naar mijn favoriete sprookje:¬†Tafeltje dek je, Ezeltje strek je, Knuppel uit de Zak

Advertentie

Meer verzamelingen? -> click op plaatje! | Via: catawiki

Jouw herinneringen aan Lekturama luistersprookjes

Heb jij vroeger ook geluisterd naar al die leuke verhalen? Wat vond jij de leukste of wat herinner jij je nog het meest aan de Lekturama verhalen? Laat het ons weten in een reactie onderin en deel dit met je vrienden!

Lees ook: Herken je deze nog? 13 x nostalgische titelmuziek uit jouw jeugd!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!