Was jij een echte ‘kwajongen’? Dan heb jij deze 16 streken sowieso uitgehaald!


streken

Iedereen heeft vroeger wel eens kattenkwaad uitgehaald. Plagen van de buren, irriteren van voorbijgangers of stoeien met je vrienden. We hopen natuurlijk wel, dat mensen niet structureel de dupe zijn (geweest) van aanhoudend kattenkwaad, maar dat het om een incidentele streken ging. In dat geval kunnen we er hartelijk om lachen (en de ‘slachtoffers’ waarschijnlijk ook)! Hieronder 16 streken die jij als kwajongen/-meisje sowieso hebt uitgehaald. Herkenbaar?

1. Belletje lellen/trekken

Iedereen heeft wel eens ‘belletje geleld’. Aanbellen bij die boze buurman en snel wegrennen. En dan het liefst 5x achter elkaar tot er stoom uit zijn oren kwam!

Advertentie

2. Zappen van buiten…

Er was vast wel een van je vrienden die een universele afstandsbediening had. Hiermee kon je vrijwel elke tv op afstand bedienen. Dit deden jullie dan ook. Lekker achter een bosje zitten en zappen bij de buren. Oeps!

3. Laser-streken

Wanneer er geen afstandsbediening was kon je altijd nog met een laserlampje naar binnen schijnen. De buren schrokken zich dood!

4. Spuugpropjes

Men neme een propje papier, een klodder slijm en een pvc buis. Zo kon je lekker spuugpropjes schieten vanuit je raam!

5. Pijltjes blazen

Een alternatief was het schieten van pijlen. Deze kon je maken met oude kranten (Zie foto).

Advertentie

6. Erwten (of mais) schieter

Laat de oorlog maar beginnen. Ieder zijn eigen erwten schieter en schieten maar. Dit deed nog best wel pijn!

7. Waterballon + open raam = ideaal!

Vroeger struinde je de straten af voor open ramen, waar je dan een waterballon naar binnen kon gooien. En wel gelijk weer weg rennen! Het mooiste waren de gevechten met je vrienden! We hadden vroeger alleen nog niet deze mogelijkheden tot onze beschikking…

Via: pixabay.com

Advertentie

8. Let it snow!

Daar stond je dan met je vrienden langs de weg. Iedereen twee sneeuwballen in zijn hand en wachten maar op de auto’s. Taxi’s waren het leukst, die waren er namelijk niet van gediend!

log in

reset password

Back to
log in