Het Kleine Huis op de Prairie: Hoe is het 30 jaar later met de cast?


Op onze lange, saaie schooldagen was het fijn even weg te dromen over een heel ander, spannender leven. Zoals dat van Laura Ingalls Wilder uit Het Kleine Huis op de Prairie, die met haar ouders over de prairies van de Verenigde Staten trok en veel spannende avonturen beleefde.

Ze schreef er een serie boeken over die bekend zijn geworden als Het Kleine Huis serie. Er kwam ook een TV serie over haar bijzondere leven. Vele seizoenen lang volgden we Laura, haar ouders, zusjes en de inwoners van Walnut Grove. Hoe is het nu, 30 jaar later, met de cast van ‘Het Kleine Huis op de Prairie’?

Advertentie

Voor we beginnen even ter herinnering de tune van de TV serie. Ken je hem nog?

Hoe zat het ook alweer?

Laten we nog één keer langsgaan, wie er ook alweer allemaal voorkwam in Het Kleine Huis op de Prairie. De hoofdpersoon van boeken en serie was:

Laura Ingalls Wilder

Zij was tweede dochter van Charles en Caroline Ingalls. In de serie werd ze gespeeld door Melissa Gilbert en ze zag er zo uit:

Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

In het echt zag Laura Ingalls er zo uit:

De rest van het gezin:

Laura’s ouders waren Charles en Caroline Ingalls. Zij werden gespeeld door Michael Landon en Karen Grassle. Michael Landon was de drijvende kracht achter de TV serie. Hij regisseerde veel afleveringen en hij schreef ook enkele verhalen. Daarnaast was hij de producer van de serie. Charles Ingalls was in het echt een pionier met veel zwerflust. Hij was hartelijk en hield van muziek. Zijn vrouw Caroline was rustiger. Laura had drie zussen:

Advertentie

Mary Ingalls:

Gespeeld door Melissa Sue Anderson. Zij was de oudste in het gezin. Mary werd blind toen ze veertien jaar was. Zij is in het echt nooit getrouwd, maar in de TV serie wel.

In het echt:

Carrie Ingalls:

Gespeeld door de tweeling Lindsay en Sidney Greenbush. Carrie kampte haar leven lang met een wisselende gezondheid en was erg mager. Zij was getrouwd, maar kreeg geen kinderen.

In het echt:

Grace Ingalls:

Grace is in de serie een baby. Daar werden diverse kleine actrices voor ingezet. Grace trouwde ook maar kreeg ook geen kinderen.

In het echt:

Laura had ook nog een broertje Frederick. Hij is nog geen 1 jaar geworden.

Boeken en TV serie

De hele TV serie is zeer losjes gebaseerd op de boeken. Eigenlijk zijn er maar enkele echt biografische elementen in de TV serie verwerkt zoals de samenstelling van het gezin Ingalls en sommige avonturen van Laura. De omgeving waarin de TV serie zich afspeelt wijkt ook sterk af van het echte verhaal. Laura woont in de TV serie in Walnut Grove. In het echt heeft ze hier maar een paar jaar gewoond. Veel langer woonde ze tijdens haar jeugdjaren in De Smet. Zomers leefde het gezin echter buiten het stadje op de ontginning en als de winter inviel trokken ze dan naar De Smet.

In haar boeken heeft Laura Ingalls al personages verzonnen. Dat deed ze bijvoorbeeld met Nellie Oleson (gespeeld door Alison Arngrim).

.
Nellie bestond onder deze naam niet echt. Ze is waarschijnlijk samengevoegd uit drie meisjes die Laura in haar jeugd tegenkwam. Hier kun je lezen wie die meisjes waren en hoe het met ze is gegaan.

Advertentie

In de serie zijn nog meer personages verzonnen. Je herinnert je vast nog wel een paar:

Nels en Harriet Oleson:

Zij waren de ouders van Nellie en Willie. Harriet was een zeer uitgesproken karakter die regelmatig de show stal. Hier een interview met actrice Katherine McGregor en een aantal van haar medespelers over Harriet Oleson uit 2012:

Dokter Baker:

Dominee Alden:

Meneer Edwards:

Meneer Edwards komt trouwens wel in de boeken voor maar had daar een minder prominente rol dan in de serie.

Dit alles is inmiddels al meer dan 30 jaar geleden. Hoe gaat het NU met de cast van Het Kleine Huis op de Prairie? We hebben het voor je uitgezocht op de volgende pagina!


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Genoten? Schrijf je dan in voor onze GRATIS nostalgische nieuwsbrief!

Geen zorgen, we spammen niet!
Inschrijven
close-link

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!
close-link
Klik hier niet