Een huisdier? Deze 15 ‘uitdagingen’ had je als kind!


Via: Wikimedia Commons | Lithonius, CC

Vroeger wilde ik net als al mijn andere vriendjes een écht huisdier zoals een hond of kat. Ik kreeg 2 goudvissen (Bert en Ernie, want daar was mijn zusje toen gek van) en zij waren een week na mijn verjaardag dood. De waterpomp in de vissenkom bleek niet te werken. Had jij huisdieren? Waar zeurde jij om bij je ouders en welke herkenbare perikelen had jij vroeger?

Via: pixabay.com

1. Zeuren om een huisdier

Ik WIL een huisdier. Daar begint de nachtmerrie van iedere ouder. In de jaren 90 had je namelijk nog veel keus. Als je een willekeurige dierenwinkel inliep, was er van alles te koop. Van eekhoorns, tot chinchilla’s, reptielen en amfibieën krioelden bijna over elkaar heen. Dat kan tegenwoordig allemaal niet meer. Wij konden tenminste zeuren om èchte dieren.

Via: flickr.com | Antony Stanley, CC

Advertentie

2. Je ouders overtuigen…

Nadat je zelf al wist, wat voor een huisdier je als kind het ALLERLIEFST zou willen, was er nog een groot obstakel te overbruggen: je ouders! Op de één of andere manier waren juist zij huiverig en dat terwijl je toch super duidelijk was in je statement: “Ik zal zeker weten zorgen voor ons nieuwe huisdier; jullie hoeven niets doen”. Geloofden je ouders je niet ofzo?!

3. Een kat is lief!

Maar een kat kan toch wel? Daar hoef je niet meer te wandelen en praktisch niet naar om te kijken! “Ah toeeeee…” Nee, een kat stonk vanwege de kattenbak en laat overal haren achter…

4. Een waakhond beschermt ons

Inbrekers zouden niet durven inbreken als er een hond in huis was. Dat was een mooi argument wat veel kinderen gebruikten. Nee, Cujo moet ook in de regen wordt uitgelaten. En honden stinken. Ouders hadden ook overal antwoord op.

5. Een konijn als Bugs

Ok, een konijn dan… daar kan absoluut niets mis mee gaan. Maar dan wel twee konijnen; één konijn alleen is zielig. Tja en foutjes zitten in een klein hoekje als blijt dat Flappie eigenlijk een mannetje was in plaats van een vrouwtje. Toen had je opeens familie konijn met 8 kleintjes! Veel ouders wilden dat risico toch niet nemen…

6. Een ander knaagdier

Een cavia dan? Nee, die zijn in de nacht actief en gaan snel dood. Dan moest er ieder half jaar eentje worden gekocht. Die kostenposten erbij, dat ging em niet worden.

7. Een wandelende tak

Een tak die wandelt? Dat moet buitenaards zijn en ik denk dat moeders niet blij werden van zo een griezel. En zij planten zich nog sneller voort dan konijnen! Ouders zeuren echt om alles! Is toch gezellig zo een huis vol?!

'Wandelende' tak

Advertentie

8. Een terrarium kwakers, volle bak!

Ken je Duimelijntje nog? Toch leuk, dat gekwaak?! Wij kinderen van de jaren negentig mochten ook helemaal niets!

We zijn er nog niet: bekijk op de volgende pagina nog 7 perikelen die je met huisdieren had. Wat dacht je van de huisvis? (zie 13.)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!