HELLUP! Het is Karbonkel… en hij is terug!


Via: Youtube

Het is de nachtmerrie van menig kind geweest: Karbonkel uit ‘Ik Mik Loreland‘. Slecht nieuws voor angsthazen: Karbonkel is eenmalig terug! We tonen zelfs een video, waar dit monster gewoon weer tot leven komt… Kijk vanavond dus goed onder je bed, voor je gaat slapen!

Advertentie

Wie was Karbonkel?

Dwarszitten, tegenhouden… dat was wat Karbonkel wilde en deed in Loreland! Omdat hij niet kon lezen (want dat kunnen Karbonkels nou eenmaal niet), wilde hij alle letters en woorden uit het goed geletterde Loria laten verdwijnen. Hierdoor verandert Loria in het anafabete Loreland. Mik wilde de weggeblazen letters vervolgens weer terug zoeken en beleefde een hoop avonturen…

Wat een engerd…

Vele kinderen waren doodsbang voor de griezelige Karbonkel. Het leidde zelfs not nachtmerries! Dit tot enige verrassing van de makers, die hier pas echt na de eerste uitzendingen achter kwamen. Omdat de serie nog in productie was en mede door de verhaallijn, kon men de productie niet omgooien en de enge karakters eruit schrijven. Wel is Karbonkel later iets aardiger en minder eng geworden, met meer menselijke trekjes… Dit geldt niet voor ‘Bovenbonkel’: de baast van alle Karbonkels!

Advertentie

NEEEE!!! Karbonkel is back!

Nu denkt menig volwassene natuurlijk dat het na zoveel jaar gedaan is met Karbonkel en klaar is met de nachtmerries… niet is minder waar! Hij is namelijk eenmalig terug! Youtubekanaal JEUGDHELDEN heeft Karbonkel namelijk weer tot leven gebracht in een interview met bespeler en stem van Karbonkel: Siem van Leeuwen.

De ‘nieuwe’ Karbonkel | Via: JEUGDHELDEN

Karbonkel NU…

Kijk hoe het er achter de schermen bij Karbonkel aan toeging en hoe Siem van Leeuwen zich inleefde in deze angstaanjagende rol! Let wel op: kijk deze video alleen als je het aankan:

Advertentie

Dezelfde Siem van Leeuwen herkennen we natuurlijk ook van één van de stemmen uit Buurman & Buurman! Maar man, wat is dit even een andere setting! We hopen oprecht dat iedereen ook vanavond goed kan slapen en dat de nachtmerries uitblijven! Wel vonden we het een erg leuke aflevering van JEUGDHELDEN!

Wat vond jij het engst aan Karbonkel? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Genoten? Volg ons:

Genoten? Schrijf je dan in voor onze GRATIS nostalgische nieuwsbrief!

Geen zorgen, we spammen niet!
Inschrijven
close-link

Herkenbaar?

Schrijf je dan in voor onze GRATIS nostalgische nieuwsbrief met nog meer jeugdsentiment!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!
close-link
Klik hier niet