Zo zag je eerste festival eruit: 14 herinneringen


Via: Wikimedia Commons | Hoebele, CC

De zomer staat voor de deur. Dat betekent dat het festivalseizoen bijna geopend wordt. Staat jouw tent en kampeergerief al te blinken in de gang? Hier 14 mooie herinneringen aan je allereerste festival.

Voor alles een eerste keer, ook voor een festival

Je wachtte ongeduldig af tot je ouders vonden dat je eindelijk oud genoeg was om naar je eerste festival te gaan. Het was een beetje overweldigend in het begin en ging het zelfs na het aanhoren van de beste festival tips niet geheel vlekkeloos, maar wat een fantastische tijd was dat!

Via: Wikimedia Commons | Hoebele, CC

Advertentie

1. Hoe moet deze tent in elkaar?

Voordat pop-up tentjes de norm werden of er zelfs een kartonnen tent was, was er een tijd waarin een tent nog in elkaar gezet moest worden. Handmatig enz. Je had tentstokken, een binnen- en buitenzeil, en natuurlijk piketten die juist in de grond moesten steken. Die eerste keer moest je de handleiding bij de hand houden. En zelfs dan heb je het misschien wel meerdere keren moeten proberen voordat de tent recht stond.

P7180232

2. Kampeerspullen sjouwen

Je kwam toe met jouw grote trolley, om te ontdekken dat alle coole tieners een bagpack / trekrugzak droegen. Dat is inderdaad net dat tikkeltje handiger wanneer je gaat kamperen. Je spullen naar de camping dragen was een hele inspanning.

WYD@Home, Brightlights Festival

3. Festivaltoiletten

Mobiele festivaltoiletten hebben je plotsklaps volwassen gemaakt. Geconfronteerd met het aanzicht van uitwerpselen, overgeefsel en bloedverlies moest jij je dagelijks aan deze stank wagen.

Festival Toilets - Z008 (Part 3 of 3)

4. Campingstoelen, je begrijpt ze eindelijk!

Eureka, daarvoor dient dat gat in de campingstoel dus!

Mmm... beer.

5. Dat gasvuurtje aan krijgen

Even eten maken bleek toch niet zo gemakkelijk. Een gasvuurtje aanmaken was een beangstigende taak. Eenmaal het aanstond moest je ontzettend lang wachten vooraleer het water echt kookte. Je at je aïki noodles dan maar al dente.

6. Warm bier…

Een les die je je nog lang zult herinneren: neem drank mee die je warm ook nog kunt drinken (zoals rode wijn), of zorg voor een koelbox!

Via: flickr.com | Dan Zelazo, CC

Advertentie

7. Munten omrekenen

Drie munten voor een pizza leek niets, tot je het omrekent. Wat, €10?!

Via: flickr.com | Graham of the Wheels, CC

We hebben nog 7 festival herinneringen op de volgende pagina. Wat dacht je van het vinden van je tent? (zie 10.)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Rosalie Van Hoof

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!