Herken jij deze 12 iconische en memorabele film quotes nog?


Via: Gracie Films | TriStar Pictures

Welke film quote gebruik je zelfs nu nog in het dagelijks leven? Wij hebben een lijst van de 12 iconische film quotes opgesteld. Welke herinner jij je nog?

Iconische film quotes die iedereen kent

Heb je het gemerkt dat er rond de feestdagen allerlei oude films worden herhaald. Ieder jaar opnieuw. In onze jeugd was dit ook al het geval. Een aantal van deze nostalgische films kun je waarschijnlijk wel dromen. Maar weet jij nog wat ze precies zeiden? Welke film quote gebruik je zelfs nu nog in het dagelijks leven? Wij hebben een lijst van de 12 meest bekende film quotes opgesteld. Welke herinner jij je nog?

Via: flickr.com | Prayitno, CC

Advertentie

Soms gebruik je film quotes maar je hebt het niet door. Deze zinnen zijn zo normaal geworden, je hoeft de film niet te hebben gezien om ze te kennen. Wij hebben voor jou 12 iconische oneliners van films op een rijtje gezet. Laat ons weten welke film quote jij nog gebruikt?

1. “I’m going to make him an offer he can’t refuse.” The Godfather, 1972

Hoewel bijna niemand van deze generatie de filmt heeft gezien, hebben ze wel allemaal een t-shirt aan met daarop deze film quote. Kun jij The Don nadoen?

2. “Go ahead, make my day.” Sudden Impact, 1983

Clint Eastwood op zijn best. Make my day punk! Heerlijke kaskraker!

3. “May the Force be with you.” Star Wars, 1977

Dit was de meest bekende groet uit Star Wars. De echte fans weten dat het een zin is die regelmatig wordt gebruikt in de films. Het is zo ongekend populair dat er allerlei merchandise te koop is, waar deze zin op gedrukt is. Heb jij zelf ook een t-shirt in de kast hangen?

4. Live long and prosper. Star Trek

Doe jij dit ook? Als je een Trekkie bent, weet je precies wat Spock met zijn vingers doet. Deze gebruik ik zelf heel vaak. Helaas begrijpen de meesten mij dan niet en kijken vooral de jongeren mij glazig aan.

5. “You talking to me?” Taxi Driver, 1976

Wist je dat deze zin niet in het originele script stond? Bedankt meneer DeNiro. Zonder deze bekende film quote zou de film ietsje minder leuk zijn. Ietsje maar hoor. Ken je Are  you tokkie to me nog?

Advertentie

6. “E.T. phone home.” E.T. The Extra-Terrestrial, 1982

Elliot en E.T. vergeten wij nooit meer. Dat gloeiende vingertje was briljant. Zou E.T. weer worden verfilmd? Welke telefoon zou hij dan gebruiken om even naar huis te bellen? Of stuurt hij gewoon een appje?

We hebben nog 6 iconische film quotes op de volgende pagina. Wat dacht je van die doodenge film met Bruce Willis? (zie 10)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!