Hoe is het nu met de hoofdinspecteurs van Commissaris Rex [+foto’s]


Via: ORF

Commissaris Rex was een bijzonder populaire serie die zich afspeelde in Wenen en waar de herdershond Rex een hoofdrol in had. Wij zijn op zoek gegaan naar de hoofdinspecteurs en hebben voor je uitgezocht hoe het NU met ze gaat!

Commissaris Rex: geschiedenis

In de allereerste aflevering van Commissaris Rex werd zijn baasje, politieagent Michael, doodgeschoten. Hierna wilde Rex niet meer eten of drinken en liep hij weg. Inspecteur Moser ging naar hem op zoek en werd uiteindelijk ‘goede vrienden’ met de hond.

Advertentie

Dit was de basis van de Commissaris Rex, maar er waren natuurlijk nog veel meer typische kenmerken. Zo is Rex helemaal gek op wurstsemmel, een typisch Oostenrijks gerecht waar Rex helemaal dol op was. Vanaf 1996 was Rex te zien op de Nederlandse tv waarna er veel populariteit ontstond rondom deze behulpzame herdershond.

Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

In 2004 is de serie gestopt en in 2007 is er weer nieuw leven in geblazen, waarna deze in Italië verder ging. Hier heeft hij nog een aantal seizoen gedraaid, waarna deze stopt in 2015.

Wist je dat…?

  • Doordat de serie in Nederland op TV kwam, nam de vraag naar herdershonden in Nederland voor het eerst in tijden toe. De fokkers noemde dit het ‘Commissaris Rex-effect’
  • In totaal zijn er vier ‘Rexen’ geweest
  • De volledige naam van Rex is: Reginald von Ravenhorst

Herinneringen ophalen

Laten we beginnen met de intro van commissaris Rex:

Advertentie

Hoe is het nu met…?

Maar hoe gaat het nu met de hoofdinspecteurs die mee hebben gespeeld in de Oostenrijkse versie van Commissaris Rex? Wij hebben dat voor je uitgezocht en lees je op de volgende pagina.


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!