Hoe gaat het NU, 50 jaar later, met de enige echte Pippi Langkous? [+foto’s]


Wat was het leuk om naar te kijken: Pippi Langkous! Je werd helemaal vrolijk van deze brutale en avontuurlijke dame! We zochten uit hoe het nu, alweer 50 jaar later, met de Pippi gaat!

“Hai Pipi Langkous
chalahee chalahee chala hopsasa
Hai Pipi Langkous die doet haar eigen zin”

Pippi Langkous

Kennen jullie haar nog? Pippi Langkous: het coolste meisje uit de buurt! Ze stikte van het geld, had een aapje dat Meneer Nilsson heette en was apesterk! Samen met haar vrienden Tommy en Annika beleefde deze ondeugende Pippi de meest rare avonturen. Hieronder de intro om jullie geheugen weer even op te frissen!

Advertentie

50 jaar geleden…

De eerste aflevering van deze succesvolle kinderserie werd in 1967 uitgezonden en was een wereldwijd succes. Pippi woonde op haarzelf in Villa Kakelbont had een niet zo goede invloed op de andere kinderen uit de buurt…

Ze was ondeugend, at spaghetti met een schaar, rookte sigaretten en kon op het plafond lopen. Pippi was stout, maar beschikte toch over een gouden hart. Stiekem wilden we allemaal wel Pippi Langkous zijn!

Hoe gaat het nu?

Nu is de grote vraag natuurlijk: Hoe gaat het nu met Pippi Langkous – oftewel Inger Nilsson? Je zult waarschijnlijk denken dat zij voor het geld niet meer hoeft te werken na het succes van deze serie. Wij kunnen je alvast verklappen dat het tegendeel waar is!

Advertentie

In Zweden is het namelijk verboden om kinderen te betalen. Inger Nilsson heeft voor haar rol in Pippi Langkous dus niet betaald gekregen! Wel was het natuurlijk een geweldige en eervolle ervaring. Wat deed Inger dan voor de kost? Hoe ziet de inmiddels 57 jarige actrice er nu uit? Dit kun je lezen op de volgende pagina!


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Jaro Broeklander

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!