Hoe gaat het NU (27 jaar later) met de cast van ‘The Fresh Prince of Bel Air’?


We gaan hier verder met de cast van The Fresh Prince of Bel-air. Helaas vangen we aan met het slechte nieuws…

1. Philip Banks (James Avery – RIP)

James Avery overleed 4 jaar geleden aan de gevolgen van complicaties tijdens een openhartoperatie. James werd 68 jaar oud. Meerdere beroemdheden waaronder Will Smith en rapper J. Cole brachten een eerbetoon aan deze geliefde ‘Oom Phil’. Rust zacht James!

.

Advertentie

2. Vivian Banks (Janet Hubert)

Janet vervulde de rol van tante Viv in deze geweldige serie. Ze verliet helaas in 2003 de show na aanleiding van ‘meningsverschillen’ met the man himself – Will Smith. Na The Fresh Prince of Bel-Air speelde ze onder andere in NYPD Blue, Friends en The Jamie Foxx Show. Sinds 2011 heeft ze geen rol meer gehad. Wel ziet ze er supergoed uit op het moment!

.

3. Jazz (Jeffrey Allen Townes)

Jeffrey en Will gaan way back! De twee heren waren in hun jeugd beste vrienden en dat zijn ze nog steeds! Voor hun succes in The Fresh Prince of Bel-Air waren de twee al samen in een serie te zien. Zo schitterden ze in Parents Just Don’t Understand en hier wonnen ze zelfs een grammy voor! Tegenwoordig is Jeffrey een populaire DJ en heeft hij de wereld rondgetoerd met sterren als Method Man en Jullie Scott.

.

Advertentie

4. De nieuwe Vivian Banks (Daphne Maxwell Reid)

Daphne nam vanaf 2003 de rol van Vivian Banks over van Janet Hubert en dit deed ze niet onaardig. De makers van de show hebben deze overgang op een wel erg originele manier laten verlopen. Bekijk de video hieronder!

Daphne heeft na haar rol als ‘Viv’ nog in enkele – voor ons onbekende – Amerikaanse series gespeeld. Daarnaast heeft ze samen met haar man Tim Reid een eigen productiestudio in Virginia. Tevens heeft Daphne haar eigen website; ‘The Fresh Prints of Bel-Air’ waarop ze afbeeldingen van haar leven plaatst.

.

5. Ashley Banks (Tatyana Ali)

Tatyana is op het moment pas 39 jaar oud en heeft een rijke carrière gehad na haar rol in de serie. Zo speelde ze in ‘Kiss The Girls’ en ‘The Young & The Restless’. Daarnaast is ze actief geweest als zangeres en maakte ze samen met Lord Tariq en Peter Gunz de hit Daydreamin. Bekijk de videoclip hieronder:

Naast zangeres is Tatyana ook niet vies van politiek! Zo studeerde ze af aan Harvard en reisde ze in 2008 rond de VS om Obama te promoten. Verder verscheen ze ook nog eens op een nummer van Drake.

.

Advertentie

6. Hilary Banks (Karyn Parsons)

Karyn is de 50 gepasseerd en is moeder van twee kinderen. Ze woont in Brooklyn en heeft een paar jaar terug een biografie geschreven genaamd Janet Collins. Dit boek gaat over het leven van Janet, de eerste zwarte ballerina in Amerika. Karyn produceerde ook de film gebaseerd op Janet Collins. Momenteel is ze erg actief op twitter, waar ze veel foto’s post over haar leven.

.

Benieuwd hoe het met Geoffrey en Carlton gaat? Kijk snel verder op de volgende pagina!

log in

reset password

Back to
log in