Hoe gaat het nu 15 jaar later met de schippers van de Kameleon? (+foto’s)


In 2003 verscheen de film De Schippers van de Kameleon en deze was razend populair. We maakten kennis met de tweelingbroers Hielke en Sietske en stiekem wilde we allemaal wel in dat knusse dorp in Friesland wonen. We zijn inmiddels 14 jaar verder – hoe gaat het nu met de schippers van de kameleon? Wij zochten het uit!

De Schippers van de Kameleon

Deze film is gebaseerd op de succesvolle boekenreeks geschreven door Hotze de Roos. In totaal verschenen er 61 boeken en er werden zelfs 11 delen vertaald naar het Duits.

Advertentie


De film verscheen in 2003 in de bioscoop en was net als de boekenreeks een daverend succes. De film trok bijna een miljoen bezoekers en was daarmee de best bezochte Nederlandse film van het jaar.

Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

Het verhaal

In De Schippers van de Kameleon volgen we Sietse en Hielke, een tweeling uit het Friese dorpje Lenten. Op een dag komt Esther, een meisje uit de grote stad in het dorp wonen. Ze trekt in bij haar oom en tante en wordt het buurmeisje van de tweeling. De broers zien het helemaal zitten in Esther, maar zij is hier in eerste instantie niet van gediend. Ze vindt de dorpse jongens maar smerig.

De grote droom van de tweeling is het hebben van een boot. Hun vader schaft een oude boot aan en de jongens grijpen hun kans. Ze verven de boot, maar er is een probleem. Ze hebben nog geen motor. Dan komt er plots slecht nieuws voor de Friezen. Er is een grote orkaan opkomst… Hoe gaat het aflopen? Zullen de broers een motor vinden voor hun boot?

Advertentie


Hieronder de trailer van de film:

Kameleon 2

Vanwege het grote succes van de eerste film, kwam er in 2005 een vervolg. Kameleon 2 was tevens de bestbezochte Nederlandse film van het jaar, maar deed het beduidend slechter als het eerste deel. Deze film trok ongeveer een half miljoen bezoekers. Bekijk hieronder de trailer:

Advertentie

Hoe gaat het nu met de tweeling?

De Schippers van de Kameleon werden gespeeld door de eeneiige tweeling Koen en Jos van de Donk. De twee hadden geen acteerervaring, maar waagde in 2002 toch een kans. Tot hun eigen verbazing werden ze geselecteerd. Inmiddels is de tweeling 29 jaar oud. Hoe gaat het nu met ze? Wij zochten het uit!


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Jaro Broeklander

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!