Hoe gaat het nu (21 jaar later) met de cast van Matilda?


Heerlijk om weer eens die oude beelden van Matilda te zien, maar hoe gaat het na 21 jaar met de acteurs?

Matilda Wurmhout – Mara Wilson

Mara speelde naast Matilda nog in films als Mrs. Doubtfire en Miracle on 34th Street, maar daarna werd het ijzig stil rond deze kindster. In 2015 kreeg zij vervolgens weer een acteerklus. Zij speelde in de film Billie Bob Joe. Daarmee was het op het gebied van acteren gedaan voor Mara. Wel heeft zij een boek geschreven over haar eigen leven (Where Am I Now?) en staan er nog meer boeken op de planning voor in te toekomst! Hieronder een recente foto van Mara. Ze is niks veranderd, toch?

.

Advertentie

Hier een interview van Mara over haar boek:

Zinnia Wurmhout – Rhea Perlman

Rhea speelde na Mathilda in verschillende TV-series en films. De meest bekende zijn 10 items or Less, Frasier, Law & Order: SVU en Hot in Cleveland. Naast actrice is Rhea ook een succesvol kinderboekenschrijver. Zo heeft zij al 6 kinderboeken op haar naam staan!

.

Harry Wurmhout – Danny DeVito

Danny DeVito was natuurlijk al een bekend acteur toen hij aan de opnames van Mathilda begon. Inmiddels is Danny alweer bijna 40 jaar actief in de filmwereld. Hij beschikt zelfs over zijn eigen ster op de beroemde Hollywood walk of Fame!! De kleine Amerikaanse acteur is bovendien werkzaam als voice-over artiest, regisseur en filmproducer.

.

Advertentie

Michael Wurmhout – Brian Levinson

Brian Levinson heeft na Mathilda nog maar 1 rol bij kunnen schrijven. Zo speelde hij in een aflevering van de serie Seinfeld (1997). Sindsdien heeft hij afscheid genomen van de filmwereld en kunnen we niet achterhalen wat hij op het moment voor de kost doet. Wel was de 25-jarige nog aanwezig op een “Mathilda Reünie” in 2013. Later meer over deze Reünie! Hieronder een foto-montage van Brian toen en Brian nu!

.

Lavendel – Kiami Davael

Kiami is net als Mara niet erg veel te zien geweest op het witte doek. Na Mathilda had ze een rolletje in de serie In The House en was ze te zien in de film Bruno. In 2008 ging zij naar de Universiteit van Kentucky en daar behaalde ze haar Bachelordiploma in Psychologie! Ze is overigens nog steeds erg goede vriendinnen met Mara. Hieronder een foto van de twee BFF’s!

.

Advertentie

Juf Marijke Engel – Embeth Davidtz

Oh wat vonden we Juf Engel allemaal zo lief in de serie! Na Mathilda zat Embeth niet stil. Zo had zij rollen in Tv-series als Citizen Baines, Mad Men, Californication en Treatment. Onlangs was ze in The Amazing Spider-Man en The Amazing Spider-Man 2 te zien als Mary Parker, de mams van spinnenpoot!

.

Benieuwd hoe het met de strenge Juffrouw Bulstronk gaat? Kijk verder op pagina 3!

log in

reset password

Back to
log in