Hoe gaat het (24 jaar later) eigenlijk met de cast van Flodder?


Toet – Mandy Negerman

Mandy was na haar rol in Flodder nog even actief in de filmwereld. Zo werkte zij als voice-over artiest bij Villa Achterwerk. Op het moment is leerkracht op een basisschool in Zwolle en dat bevalt haar prima!

Advertentie

Henkie – Melle de Boer

Melle is na zijn rol in Flodder compleet uit beeld verdwenen. Wij hebben in eerste instantie zelf geen beelden van Melle kunnen vinden, maar na enkele tips van onze bezoekers, schijnt het om de linker kerel te gaan:

Coen van Vrijberghe de Coningh

Coen was vooral vóór Flodder erg actief op de televisie en in het theater. Daarnaast had hij zelfs een carrière als platenproducer. In deze rol was hij zelfs getuige van een jonge André Hazes die zijn eerste nummer opnam! Als cabaretier en zanger had Coen ook succes. Zo won hij in 1995 de Annie M.G. Schmidt-prijs met het nummer Kaal!

Via: screenshot Youtube

Tragische scene…

Zoals maar enkelen van jullie waarschijnlijk wisten, overleed Coen in 1997 aan een hartstilstand. Dit gebeurde tijdens een optreden met Flodder-collega’s Tatjana en Stefan op een bedrijfsfeest, waar het drietal scenes uit Flodder speelde. Ze kwamen aanrijden in de beroemde, felroze Chevrolet. Stefan en Tatjana stapten uit en Coen sprong vervolgens op de motorkap. Hij gleed van de motorkap af, maar viel achterover en bleef gestrekt op de grond liggen. De gasten dachten in eerste instantie dat dit bij de voorstelling hoorden, maar hadden het mis! De ambulance werd gebeld, maar het reanimeren had geen zin meer. Coen overleed even later in de ambulance…

Rust in Vrede Coen, wij zijn je in ieder geval niet vergeten!

Advertentie

Opa Flodder – Herman Paschier

Herman Paschier was voor zijn rol in Flodder jarenlang actief als taxichauffeur in Amsterdam. Het is onduidelijk wat hij deed na zijn rol in Flodder. Herman overleed in 2003 op 90-jarige leeftijd.

Via: ANP Kippa

BONUS: Komt Flodder terug op televisie?!

Via: screenshot Youtube Flodder

Afgelopen week (21 April) liet filmregisseur Dick Maas weten wel interesse te hebben in een nieuwe serie Flodder. ‘‘Er zijn zeker plannen en ik heb er ook nog wel zin in, maar vooralsnog is het allemaal niet doorgegaan.” Aldus Dick.

Advertentie

Deze vervolgserie komt er in ieder geval niet op korte termijn. Dick is momenteel bezig met twee stripboeken over de familie Flodder. Daarnaast is er een heuse musical in de maak over de beroemde familie. Wij kunnen niet wachten!

log in

reset password

Back to
log in