Hoe gaat het 16 jaar later met de cast van KNOFJE? [+ foto’s]


Wat een leuke serie was het: de televisie-serie Knofje! Inmiddels is de kleuterreeks alweer 16 jaar oud en wij vragen ons natuurlijk af hoe het NU gaat met de cast van Knofje!

Advertentie

Waarschijnlijk kunnen nog veel mensen zich de kleine Knofje herinneren. Ze was een vierjarige kleuter (ok, ze was vier-en-een-half om precies te zijn) uit de naar haar vernoemde serie, die allerlei avonturen beleefde in en rond huis. De vrolijke roodharige Knofje speelt het liefst met haar moeder, maar dit is een beetje moeilijk, omdat zij zwanger is en rustig aan moet doen!

Er was een een meisje en die heette Knofje…

…en die woonde in een heel groot huis! Ook de intro doet je meteen weer oude tijden herleven met die grappige speelse stem van Knofje (die eigenlijk Jacqueline heet) en natuurlijk het huis waar ze woonde! Laten we gewoon even de intro bekijken:

Advertentie

Populaire serie met uniek thema!

Knofje is gebaseerd op het gelijknamige boek van Burny Bos. Ook al zijn er in totaal maar 6 afleveringen van de serie, was het goedbekeken en hoog gewaardeerde televisiereeks! Zo won de serie, die vanaf 2001 op de KRO te zien was, in 2003 een Gouden Beeld (afdeling Jeugd) en de Prix Jeunesse Award in 2004. Met name het thema ‘geboorte’ en hoe jonge kinderen ermee omgaan als ze een nieuwe broertje of zusjes krijgen, maakte de reeks zo uniek. En Knofje kon soms zo heerlijk boos zijn en kijken…

De cast van Knofje

Hier kunnen we kort maar krachtig over zijn, zo groot was cast van Knofje namelijk niet. Groots was deze wel met een onder andere een geweldig optreden van Sterre Herstel als hoofdrol van de serie! De rollen van de mama en papa van Knofje werden respectievelijk vertolkt door Yvon Jaspers en Hugo Konings. Ook niet onbelangrijk was Knofje’s oma, gespeeld door Kitty Courbois. Last but not least was daar de knuffel Flut, die gespeeld werd door… zichzelf!

Advertentie

Hoe gaat het nu met…

Lees verder op pagina 2 hoe het nu met de cast van Knofje gaat! Herken jij de kleuter van toen (Sterre Herstel) nog?

log in

reset password

Back to
log in

Genoten? Schrijf je dan in voor onze GRATIS nostalgische nieuwsbrief!

Geen zorgen, we spammen niet!
Inschrijven
close-link