Hitzone CD’s waren vroeger de bom om deze 6 redenen


Via: marktplaats.nl (L) / Hitzone (cover) (R)

Hitzone CD’s have changed my life! Heb jij dat gevoel ook? Zat jij ook smachtend te wachten op de nieuwe? En als je die had, meteen de intro van alle nummers beluisteren op je discman. Had jij een favoriete cd of waren ze gewoon allemaal vet? Zaten jouw cd’s ook onder de krassen omdat je ze zo vaak afspeelde?

Via: facebook.com

Advertentie

Wat hielden wij van Hitzone CD’s

Hitzone is een serie verzamelalbums die door TMF werd uitgebracht. Er zijn duizenden redenen te bedenken om van Hitzone cd’s te houden. Wij houden het op de 6 belangrijkste. ūüėČ Ben jij het met ons eens? Laat het weten in een reactie! En ken je de babe nog? De knappe presentatrice, of VJ, die de hits presenteerde, die op de cd’s kwamen?

Via: TMF (capture)

1. Verzameling van onvergetelijke hits

Sommige deuntjes blijven in je hoofd zitten. Hitzone cd’s waren gevuld met catchy hippe tunes, die populair waren. Een verzameling liedjes klinkt niet heel spannend maar wel als er geen √©√©n is die je overslaat. Alle liedjes uit de hitparades stonden erop! De allereerste hebben wij grijs gedraaid. Wij weten zelfs de volgorde van de liedjes nog, jij ook?

Via: facebook.com

2. Onze muziek, dus niet voor ouders

Afblijven! Hitzone was van ons, de jeugd. Er waren wel wat verzamelalbums op de markt maar deze was echt voor ons bestemd. Zonder liep je een beetje achter, dus deed je er alles aan om het te bemachtigen. En niemand, maar dan ook echt niemand mocht aan mijn cd’s komen. De 3 in het cd-rek! ūüėČ Had jij ze wel allemaal? En mochten jouw vrienden maar vooral ouders ze lenen? Nee toch?!

3. Van Nederlandse bodem

Het mooie van Hitzone was, dat alles Nederlands was. De teksten op het hoesje, de makers en bedenkers van deze verzamelalbums waren dit ook. “Hitzone is een serie verzamelalbums die in Nederland wordt uitgebracht door BMG, EMI, Jive, SMM, Universal, Warner, Virgin Records en Polygram“, aldus Wiki

Advertentie

Ondanks dat het van Nederlandse bodem kwam, stonden er naast Nederlandse artiesten voldoende buitenlandse hitsongs op. Zoals deze van Solid Harmony.

4. Look en feel iedere keer nét even anders

Was jij ook altijd benieuwd hoe de nieuwe editie eruit zou zien Welke kleur ze zouden kiezen, wat zouden de verschillen met andere zijn, hoeveel liedjes staan erop, in welke volgorde. Het was altijd een feest als de reclame langskwam, dan had je alvast iets om naar uit te kijken. En soms brachten ze zelfs een dubbele editie uit. Double the fun.

Via: Hitzone (cover)

5. Van je eigen centjes betaald

Je ouders gaven je vast niet alle cd’s cadeau. Je kon ze op je verlanglijstje zetten maar dan moest je zo lang wachten en al je vriendjes hadden het al! Dan maar de eigen spaarpot stuk slaan of Penniemaat plunderen. Of heitje voor karweitje… Je deed er in ieder geval alles aan om ze allemaal te bemachtigen. Het gaf ook een goed gevoel, die cd’s in het rek waren echt van jou en daar pronkten ze dan. Als je eenmaal voldoende centjes bij elkaar had gespaard, werd je zo blij.

6. Het beste van het beste

Op de Hitzone cd’s stonden allemaal hits. Geen √©√©n liedje wat erop stond, was onbekend of niet impopulair. Je kende ze dus al uit het hoofd voor je de cd had.

Het allermooiste waren de zogenaamde “best of” cd’s. Daar kwamen hits van verschillende Hitzone cd’s op, maar ook werden nieuwe liedjes toegevoegd. Dan was het toch n√©t even een andere cd dan die je al had. Slimme marketing en verkoop heet dat en wij trapten er allemaal in. En terecht want het was ook de bomb diggy!

Via: Hitzone (cover)

Advertentie

Jouw Hitzone CD’s herinneringen?

Had jij zelf van die populaire Hitzone CD’s in huis vroeger? Wat vond je ervan of wat zijn jouw typerende herinneringen? Laat het weten in een reactie onderin!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

One Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!