20 hits die jou vroeger door de puberteit hielpen


Via: youtube.com (capture)

De puberteit was geen gemakkelijke periode. Er groeit haar op ongewenste plaatsen, je gezicht verdwijnt onder de hoeveelheid puisten, en je gaat in een tel van hysterisch gelukkig naar huilen als een defecte fontein. Je had behoefte aan steun in hits…

Gelukkig waren er muzikale helden met rake hits die volkomen begrepen wat jij doormaakte. Hun songteksten waren van levensbelang en vormden jouw leidraad door deze verwarrende puberteit. Wedden dat je toen dagelijks naar deze liedjes luisterde op je Ipod?

1. Britney Spears – I’m Not A Girl, Not Yet A Woman

Het begon allemaal bij Britney: jouw muzikale rit doorheen het leven. Iedere week spaarde je dat extra zakgeld om die glimmende cd in de winkel te kunnen bemachtigen. Met rake nummers zoals ‘Lucky’ en ‘I’m Not A Girl, Not Yet A Woman’ zong Britney Spears zich recht in jouw onzekere tienerhart.

Advertentie

2. Wheatus – Teenage Dirtbag

Je had puisten, en net zoals je lichaam schoot je stem ook de hoogte in of begon je te menstrueren. Alsof je leven nog niet ongemakkelijk genoeg was, wilden je ouders plots met je praten over ‘seksualiteit’. Wat een hoop trauma’s waren dat! Wheatus was, net als jou, een teenage dirtbag.

3. Avril Lavigne – Sk8er Boi

Voor veel meisjes was Avril Lavigne een idool. Ze was zo cool met haar skate kleding en hoe ze zo stoer op een auto stond in de videoclip. Net zoals haar nummer ‘Complicated’ stond ‘Sk8er Boi’ dus hoog op je muzieklijstje.

4. Christina Aguilera – Beautiful

Je spreekt nietsvermoedend af met vriendinnen om te gaan zwemmen en merkt dan plots dat je oneindig veel achter staat wat betreft de borstontwikkeling. Op zo’n dagen speelde je dit liedje af. Want als Christina zegt dat iedereen mooi is, dan is dat zo.

5. Tokio Hotel – Monsoon

Geen idee waarom, maar jij vond Tokio Hotel fantastisch. Dat deze Duitse jongens eigenlijk verdacht veel op een club Japanse manga vrouwen leken, deed er niet toe. Jij was emo all the way.

6. P!nk – Just Like a Pill

Pink was net zo cool als het uitroepteken in het midden van haar artiestennaam. Ontelbaar veel hits van haar haalde het tot jouw vaste Ipod Shufflelijst. Om te beginnen is er ‘Don’t Let Me Get Me’ waarin ze haar strijd met de spiegel beschrijft. Dat deed jij ook elke ochtend terwijl je concealer op je puisten smeerde.

Daarnaast was er ‘Family Portrait’, voor alle gebroken vogeltjes uit gevallen nestjes met gescheiden ouders. En in ‘You Make me Sick scheerde ze alle mannen over dezelfde verwijtende kam met de zin: “Hell-of-a-cool but you men are all the same”. Zo leerde jij ook weer wat over het andere geslacht. Maar het meest memorabele was ‘Just like a Pill’. Dit liedje hielp je zeker door de puberteit.

Advertentie

7. Krezip – All My Life

“Does it get any better? Or will I feel this way the rest of my life?” Deze zin vat het goed samen.

We hebben nog meer hits op de volgende pagina. Wat dacht je van je van die ‘big world’? (zie 14.)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Rosalie Van Hoof

4 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik hoorde vandaag het liedje van Give me all the way stop at the world. Maar ik kan niet meer plaatsen hoe het ook al weer het kan 1 van jullie mij helpen?
    Alvast heel erg bedankt.

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!