Herkenbaar speelgoed: 12 speeltjes die jou jeugdsentiment bezorgen


7. Foam Waterpistool

In de winter een cadeau krijgen wat je pas in de zomer echt kunt gebruiken, maar who cares JE HAD ER EENTJE. Dit is de goedkoopste speelgoed uit het rijtje. Wie heb jij stiekem nat gemaakt hiermee? Sorry postbode 😉

Via: pixabay.com

Advertentie

8. Pokémon kaarten

Gotta catch em all dus dat probeerde je in de jaren ’90 ook. Er waren echter zo veel kaarten dat je nooit uitgespaard raakte. Misschien is het daarom nu nog zo populair (of soms veel geld waard).

Via: flickr.com, Minh Hoang, CC

9. Beestenkwartet van Peter Vos

Ken je de tekeningen van Peter Vos nog? Het Beestenkwartet bestond al een tijd maar ook in de jaren ’90 speelden wij er vaak mee. Eindelijk had je de kans om lekker schaamteloos te schelden. Mijn favoriet was de kloothommel en dat scheldwoord gebruik ik nog regelmatig. Welke was jouw favoriet en wilde je echt hebben als je kwartet speelde? De schijtlijster misschien?

.

10. Crash Dummies van Tyco

Crash dummies worden gebruikt om de veiligheid van een veoertuig te controleren en dat kon je in het klein nabootsen. Heerlijk slopen en weer in elkaar zetten. Na 10 minuten crashen was ik het al zat, wat jij?

11. Matchbox Connectables

Matchbox ken je vast nog wel. Zij maakten heel veel race auto’s en waren net zo populair als Hot wheels nu. De meest bekende rage was de mix en match series. Je kon verschillende auto’s aan elkaar klikken en dan had je een vrachtwagen met race auto bijvoorbeeld. Hoe zou zo een auto op de weg rijden?

Advertentie

12.  Tamagotchi

Een kuiken verzorgen is leuk maar dat mocht niet iedereen zomaar mee naar huis. Mocht je geen huisdier, dan nam je een Tamagotchi. Ze poepten wel veel, vond je niet? En ze leefden maar een paar weken.

Wat waren het toch leuke tijden. Ben wel benieuwd of dit speelgoed nu nog zo goed zou aanslaan. Wat denk jij en wat was jouw favoriet? Laat het weten in een reactie onderin!

Veel ervan wordt nog verkocht maar dan in mindere mate. Zou jij je kinderen bijvoorbeeld een Beestenkwartet of ander nostalgisch speelgoed cadeau doen? 😉 Ligt het volgend jaar onder de kerstboom?

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

One Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik had de Pokémon kaarten , tamagotchi mocht ik niet😥 maar ook veel met flippo,s gespeeld en knikkers enzovoort . Wat dat betreft nooit iets echt gemist 😉

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!