Geniet mee: 17 gouden herinneringen aan je Game Boy


Het is alweer bijna 30 geleden dat de ‘old school’ GAME BOY op de markt kwam. Generaties van kinderen hebben zicht compleet blauw gespeeld met deze trouwe makker en hij was dus niet weg te denken in de jaren ’80, ’90 en ’00! Onvoorstelbaar dat het alweer 30 jaar geleden is, maar man… wat heeft deze boy herinneringen achtergelaten… Lees mee!

De Game Boy

Het is voor het eerst in 1989 (!) dat de eerste Game Boy aka ‘de baksteen’ op de markt verscheen. Wat ziet ie er toch mooi en vertrouwd uit he?

Na het grote succes van dit bakbeest, werden er nog vele, nieuwere modellen ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan de Game Boy Color en de Game Boy Advance.

Advertentie

In de leuke evolutie-video hieronder kun je alle modellen nog eens terugkijken:

De jeugd van tegenwoordig heeft weliswaar de nintendo DS – maar deze kan toch echt niet tippen aan de Game Boy! Wat maakte de kleine draagbare spelcomputers nu zo verschrikkelijk cool? Hieronder 17 redenen waarom de Game Boy zo leuk was!

1. De intro was té heerlijk!

2. Je speelde er de meest verslavende game ooit op – Tetris!

3. Je kon hem overal mee naartoe nemen…

4. …zolang je deze maar bij de hand had!

Advertentie

5. Of één van de andere coole accessoires!

Wat dacht je van alle Game Boy-kleuren? (zie #7)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Jaro Broeklander

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!