Ken je Chatroulette nog? 10 typerende herinneringen aan deze website!


Waarschijnlijk ken je beelden nog wel: twee onbekenden die via webcam en chat met elkaar verbonden worden. Het kon er uiteindelijk gek aan toe gaan op Chatroulette, want iedereen wilde maar steeds meer bizarre zaken tonen en een zo gek mogelijke reactie uitlokken van zijn/haar ‘tegenspeler’. We hebben 10 typerende herinneringen aan deze ongelooflijke hype.

De hype die Chatroulette heette

Je kan gerust spreken van Hype. Net als bij Flippo’s ging het alleen maar over Chatroulette; deze keer niet alleen bij kinderen, maar ook volwassenen deden gretig mee. Media pikten het op en vele mensen hadden wel eens een (snel) kijkje genomen op de website.

Het concept was dan ook wel grappig: je koppelt twee onbekende mensen aan elkaar. Deze mensen kunnen met elkaar communiceren via de webcam of chat ernaast. Je wist dus niet wie je aan de andere kant zou krijgen en het was zaak om een gesprek op gang te krijgen en vond je iemand niet leuk meer: NEXT!

Advertentie

Iedereen gebruikte de site anders: sommigen zagen het als een spel, anderen vonden het meer een dating-site en weer andere hadden een prank-kanaal gevonden. Al snel kreeg Chatroulette veel (terechte) kritiek. Er zou teveel naakt of obscene zaken in voorkomen. Ouders werden zelfs gewaarschuwd kinderen van de website weg te houden, omdat het gevaarlijk zou zijn!

Wist je dat…

  • Chatroulette is in 2009 opgericht door een 17-jarige scholier uit Rusland. Andrey Ternovskiy bouwde de website op z’n slaapkamer en had hier ‘2 dagen en 2 nachten’ voor nodig
  • In het begin had de site 20 gebruikers en dat verdubbelde bijna iedere dag, tot meer dan een miljoen in 2010
  • Tijdens het hoogtepunt in 2010 was de kans dat een single persoon een man was maar liefst 89%! 1 op de 8 feeds toonde ook beelden die niet voor kinderogen geschikt waren…

Hilarische herinneringen aan Chatroulette

De website bestaat tot op heden. Helaas is het lollige ervan af; het is niet meer onbekend en spontaan en je moet je aanmelden bij de site. Enige voordeel is dat ook al de niet gecensureerde beelden nagenoeg verdwenen zijn, door striktere controle. We blikken daarom even terug naar vroeger en tonen je enkele hilarische Chatroulette-beelden. Welke vind jij het grappigst of wat was jouw leukste anekdote? Laat het weten in een reactie onderin!

1. NEXT…

Je kon de site zien als een gigantisch feest, waar je steeds met iedereen kon kletsen of gek doen. In tegenstelling tot de realiteit had je geen onhandige momenten als een gesprek doodviel, daar had je een knop voor: NEXT! Natuurlijk moest je niet geschokt zijn als ook jij ‘genext’ werd…

2. Je ware liefde vinden!

Het kwam ook voor, dat je echt je ware liefde vond op Chatroulette. Hier een mooi voorbeeld:

3. Goed voor de gek houden

Aangezien er vele mannelijke users waren, die uit waren op één ding, kon je die goed voor de gek houden. Deze harige baard is bijzonder goed gelukt, al zal de persoon in kwestie daar misschien anders over denken!

4. Dezelfde humor

Onder die grappenmakers, kon het natuurlijk ook voorkomen, dat je PRECIES dezelfde grap maakte. Uiteraard maakte dat de grap nog leuker!

Advertentie

5. Opeens kwam je wereldsterren tegen…

In de hoogtijdagen, nog voordat het vervelend werd, kon je er ook incidenteel sterren tegenkomen. Voor je het weet zat je aan de chat met Robbie Williams!

We hebben nog 5 hilarische Chatroulette-herinneringen voor je op de volgende pagina


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!