Heerlijke herinneringen aan de strenge winters van de 90’s


7. Een eenzame want

Aan het begin van de winter kreeg ik altijd nieuwe wanten. Binnen 1 week was ik er eentje kwijt. Ik wist dat ik een preek zou krijgen over letten op je spullen, hoe kun je dat nou niet merken, waar zag je jouw want voor het laatst… Ja, weet ik veel zei ik niet maar meestal kreeg ik nieuwe en vond ik mijn verdwaalde want de volgende terug in de bosjes bij het speeltuintje om de hoek waar ik echt goed gezocht. NOT!

Via: libreshot.com, PD

Advertentie

8. Sleutel om je nek

In de winter raakte ik standaard mijn huissleutel kwijt. Ik vond die net als mijn want wel terug, maar de sleutel was vast gevroren in de sloot waar ik nog niet op mocht omdat het ijs te dun was. Daar lag die sleutel dan te glimmen in het zonlicht, zo dichbij en toch zo onbereikbaar. Moest ik dan toch papa vertellen hoe het zat. Was hij altijd super blij mee dat hij weer voor zoiets de kou in moest, hahaha. Zijn oplossing was, een sleutel aan een sullig touwtje om mijn nek.

Via: Wikimedia Commons | Bastian Friedrich, PD

9. Sloffen mee naar school

Voeten vegen deden wij niet dus werd op onze basisschool besloten dat de kinderen op school mochten lopen met sloffen. Wij deden netjes onze schoenen uit en legden die bij de kachel, net als de melk. Niet zo fris nu ik erover nadenk. Ik deed mijn pakje ook wel eens in mijn sneeuwlaars. Wat was ik een maf kind ;-)!

Ellie's new slippers...golden retriever

10. Snert

Ik geef toe, snert ziet eruit zoals zijn naam. Maar het smaakt zo lekker op een barre wintersdag. Je bent meteen warm en met de energie die je ervan kreeg, kon je weer uren verder schaatsen tot de lantaarns aangingen en je naar huis moest. Ik krijg meteen trek.

11. Koek en zopie

Als het grote meer bevroor, was er ook een koek en zopie kraam. Heerlijk na de snert. Ik snapte alleen niet waarom sommige volwassenen zo lang bij deze kraam bleven staan en steeds harder gingen praten en lachen. NU weet ik wat glühwein met je doet ;).

.

12. De Winter Efteling

De allerleukste herinneringen heb ik aan de Winter Efteling. In het begin vond ik die kou maar niets. De Efteling heeft dit voorgoed veranderd.

Via: flickr.com | Marco Derksen, CC

En heb jij nog andere winterse herinneringen aan de jaren negentig? Deel die dan met ons in een reactie onderin!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!