Hakuna Matata! | Deze 12 levenslessen leerde je van Timon en Pumba


Via: De Leeuwenkoning, Disney

De Leeuwenkoning (of Lion King) is niet voor niets een klassieker! Een geweldige film met o.a. die gekke Timon en Pumba. Maar zij brachten je meer wijsheid dan alleen Hakuna Matata! We hebben 12 levenslessen, die deze vrienden je leerden…


Timon en Pumba

We waren altijd al fan van De Leeuwenkoning! Geweldige verhaallijn, authentieke karakters en natuurlijk die twee gekke vrienden: Timon en Pumba! Het ietwat arrogante stokstaartje en zijn vriend het naïeve knobbelzwijn, beuren je binnen één minuut op door hun enthousiasme en vrolijkheid. Je kent ze natuurlijk van hun lijfspreuk: Hakuna Matata, maar toch hebben ze je meer geboden, dan je in eerste instantie dacht…

Meer levenslessen naast Hakuna Matata

Zonder het meteen zelf door te hebben, boden Timon en Pumba je belangrijke lessen voor het leven. We zeggen niet dat deze lessen bij voorbaat goed zijn, maar tonen ze je wel graag! Doe er zelf je voordeel mee en kies de beste uit…

Advertentie

1. Hakuna Matata: geen zorgen!

De Swahili uitdrukking, die letterlijk betekent “er zijn geen problemen”, is vrij vertaald naar “geen zorgen”. Maak je dus niet teveel zorgen, maar LEEF… Hakuna Matata! Luister nog maar eens goed:

2. Vrienden komen in alles soorten en maten

Klein stokstaartje en dik zwijn! Tja, misschien kunnen we dit gewoon het beste uitleggen met een mooie profielfoto…

Haal nostalgie terug -> click op plaatje! | Via: De Leeuwenkoning, Disney

3. Gewoon scheetjes laten

Scheten zijn helemaal niet slecht en je moet ze niet ophouden! Ze kunnen zelfs genot voor andere brengen en Pumba bewijst dat:

4. Je kunt wonen waar je wil…

Niks vaste plek, je kan wonen waar je wil, net als Timon en Pumba! “Welkom in onze nederige woning!”

Via: De Leeuwenkoning, Disney

5. Soms moet je je als lokaas opdienen

Kom je niet uit een bepaalde moeilijke situatie, kun je je beter even als lokaas opdienen. Let er hierbij wel altijd op dat je niet ‘gevangen’ wordt en je hard ‘wegrent’!

Advertentie

6. Mannen kunnen ook rokjes dragen!

Deze video brengt ons meteen op het dragen van rokjes door mannen… Het kan gewoon!

Via: De Leeuwenkoning, Disney

We hebben nog 6 levenslessen op de volgende pagina! Wat dacht je van een? (zie #12)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!