Muzikale throwback | De 15 grootste zomerhits aller tijden!


We hebben een geweldige zomer gehad met hoge temperaturen. De meeste mensen gaan langzaam weer aan het werk en het zomerse gevoel verdwijnt daardoor al snel weer. Wil jij toch nog even heerlijk genieten van de zomer? Dan hebben we speciaal voor jou de 15 grootste zomerhits aller tijden op een rij gezet! Ken jij ze allemaal nog?


Zomerhits

Kenmerkend aan zomerhits is dat ze doorgaans erg vrolijk zijn. Vaak hebben ze ook nog eens een dansje dat erbij hoort, of zijn ze gezongen in een andere taal dan Engels of Nederlands. Denk aan Spaans, Italiaans of zelfs bedachte talen. De liedjes zijn over het algemeen gemakkelijk mee te zingen, wat natuurlijk ook helpt ze snel te onthouden. Nu nog wachten tot er weer een leuke Mama Appelsap wordt gevonden…

1. Despacito

We beginnen recent: Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee was in 2017 de grootste zomerhit. Op YouTube werd het nummer al snel de meest bekeken video allertijden. Momenteel zijn er al meer dan 5 biljoen views geweest op de video. En dat terwijl de meeste mensen nog nooit van de artiesten gehoord hadden!

Advertentie

2. Que Si Que No

Que Si Que No van Jodi Bernal was een grote hit in 1999. Wist je dat het een herschreven nummer is van de Argentijnse groep El Símbolo? Het nummer was een onverwacht grote hit en iedereen zong hem mee. Ken jij het dansje dat erbij hoort nog?

3. Ai Se Eu Te Pego

Ai Se Eu Te Pego van Michel Teló was een grote hit in 2011. Wist je dat dit geen origineel nummer is? Officieel werd het al in 2008 uitgebracht. Bekijk hier de video van Michel Teló en daarna het origineel!

Het origineel van Michel Teló:

4. Kaoma – Lambada

Kaoma scoorde in 1988 een hit met Lambada. Het nummer was vooral bekend vanwege de dans erin. Voor we erg in hadden danste iedereen de Lambada.

Advertentie

5. T-spoon – s*x on the beach

T-Spoon was een Nederlandse band, hoewel de sound nogal Caribisch aandeed. Het nummer s*x on the Beach was een grote zomerhit in 1997 en het bijgebehorende dansje werd door iedereen gedaan. Ouders waren een stuk minder blij met de songtekst van dit nummer. Het is natuurlijk ook een beetje vreemd als kleine kinderen vrolijk zingen ‘I wanna have s*x on the beach’. Pakkend is het wel!

Er is meer: wat dacht je Las Ketchup of die hit uit de reclame? (zie #7 en #8)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Suzanne Peters

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!