De 10 grootste vergeten ergernissen van de basisschool


Via: flickr.com | Annelyse.be, CC / depositphotos.com

De basisschool ligt ondertussen al ver achter je. Meestal kijk je er met heimwee naar terug: het leven bestond uit neuspeuteren en spelen met je vriendjes. Maar was het echt zo fijn? Hier volgen tien dagelijkse ergernissen van de basisschool die wellicht vergeten bent, maar je je snel weer zult herinneren!

1. Het vriendenboekje

Het vriendenboekje, ofwel de voorloper van Facebook, was op de basisschool van levensbelang. Om te beginnen was het een populariteitstest. Als iemand je vroeg ‘Wil jij in mijn vriendenboekje schrijven?’, telde je mee. Daarnaast was het ook een mogelijkheid om je creativiteit en humor in de verf te zetten. Maar de grootste ergernis aan vriendenboekjes was dat je het op tijd moest teruggeven.

Mees vult een vriendenboekje in: mijn grootste droom, dat ik later in een flat woon! ;-)

Advertentie

2. Tipp-ex

Tipp-ex was een all around product op de basisschool. Het werd gebruikt om aan te snuiven (cool), om je nagels te lakken of om je pennenzak te pimpen. Maar het ergste aan Tipp-ex was wanneer je het moest gebruiken waarvoor diende: schrijffouten corrigeren. Vaak ging dit mis. Je schreef te snel op de Tipp-ex die nog niet droog was, je lakte per ongeluk te veel woorden weg, of je corrigeerde dezelfde plaats zo vaak dat je een heus brailleschrift-reliëf creëerde op je papier.

Via: flickr.com | Xavier Caballe Follow, CC

3. Stress om voor te lezen

Iedereen moest ooit leren lezen, en niet bij iedereen ging dat gepaard met een groeiend zelfvertrouwen en charisma. Wanneer er besloten werd dat iedereen een stukje moest voorlezen, ging je snel tellen wie er allemaal voor jou in de rij zat. Zo kon je tenminste berekenen welk stukje jij moest voordragen en kon je je voorbereiden.

DSCN0179

4. Die veel te zware boekentas

Vandaag doen we allemaal aan yoga om onze houding te verbeteren, maar vroeger sleurden we dagelijks kilo’s aan boeken mee naar school. Waarvoor diende die atlas trouwens?

Via: flickr.com | Bill Hutchison, CC

5. Het bord afvegen: Leuk!

Een grote ergernis op de basisschool was de onderlinge competitie. De leerling die de toetsen mocht uitdelen of het bord mocht afvegen was sowieso de lieveling van de leerkracht. Grrr…

Advertentie

6. De borstels schoon maken: Niet leuk!

Een taakje dat niemand graag deed. Want die jongens konden een partij smerig zijn:

Via: Wikimedia Commons | John Phelan, CC

Er zat vaak niets anders op, dan naar buiten gaan en met je liniaal erop slaan. Maar zo eens in de zoveel kon je er toch nog iets leuks mee doen:

7. Het was soms ook saai

De lessen waren niet altijd zo interessant. Je pennenzak zal het geweten hebben. Veel balpennen verloren tijdens deze saaie uren hun clipje. En minstens even veel linialen werden gebroken. Maar uit saaiheid groeiden de beste ideeën: het verzamelen van de balletjes van vulpennen!

Via: brechtjoee

8. De tv op wieltjes…

Iedereen wist hoe laat het was wanneer de tv op wieltjes het klaslokaal werd binnengerold. Yes! Tv kijken! Het ouderwetse ding werkte echter heel wisselvallig. Het was nooit zeker of je de film wel te zien zou krijgen.

9. … waar je niets op zag

Net zoals bij powerpointpresentaties gingen de lichten uit en de gordijnen dicht, maar nog altijd kon je niet veel zien op het scherm doordat er te veel buitenlicht was. Ach ja, aandachtig luisteren dan maar…

Via: flickr.com | Tasmanian Archive and Heritage Office, CC

Advertentie

10. Huiswerk

Wellicht de grootste ergernis uit de basisschool: huiswerk! Je zat al de hele dag op een stoel, en dan moest je ‘s avonds nog eens oefeningen maken. Wat een pesterij was dat.

Via: flickr.com | Annelyse.be, CC

Herken jij deze ergernissen op de basisschool? Zijn we er nog enkele vergeten? Laat het ons weten in een reactie hieronder! En vergeet dit artikel zeker niet te delen als je het goed vond.

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Rosalie Van Hoof

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!