12 grappige feitjes die je nog niet wist over The Fresh Prince of Bel-air!


The Fresh Prince of Bel-Air

Laat een jongen uit een arme wijk in Amerika verhuizen naar zijn rijke familie in Bel-Air en je krijgt vanzelf genoeg grappige onderwerpen om er een leuke serie over te maken. Quincy Jones, een van de producenten van The Fresh Prince of Bel-Air dacht er precies zo over toen hij Will Smith de hoofdrol liet spelen als Will “The Fresh Prince” Smith. Zes seizoenen lang genoten wereldwijd miljoenen kijkers van de familie Banks. Maar er valt meer te vertellen over de serie waarmee Will Smith zo beroemd werd.

1. De belastingdienst

Will Smith, toen vooral bekend als rapper, wilde alleen maar in The Fresh Prince spelen vanwege problemen met de belastingdienst. Dankzij zijn succes als muzikant verdiende hij ineens erg veel geld, maar door er slecht mee om te gaan had hij niet veel later een schuld van 2,8 miljoen (!) dollar. Dus toen Quincy Jones hem vroeg voor de hoofdrol, zei hij natuurlijk meteen: “JA!”

Advertentie

2. Daar gaan je centen

Vanwege die schuld moest Will wel drie jaar lang 70% van zijn salaris inleveren bij de belastingen en dat lag toch iets gevoeliger.

3. DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince

Samen met zijn vriend Jeffrey A. Townes maakte Will Smith als het duo DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince rapplaten. Jeffrey was zelf ook te zien in de serie als Jazz.

Advertentie

4. Groentje

The Fresh Prince was de eerste echte tv-rol voor Will. Hij zegt er nu over dat hij toen echt nog niet kon acteren.

5. Acteren

Gelukkig werd Will snel een stuk beter in zijn werk. In een van de latere afleveringen kreeg hij zelfs de mogelijkheid om een scene zonder script te spelen. Dat werd ook meteen een van de sterkste scene’s uit de serie.

Advertentie

6. Jada Pinkett Smith

Will hield niet alleen veel geld over aan de serie, want hij ontmoette er ook zijn toekomstige vrouw Jada Pinkett Smith. Zij deed auditie voor de rol van zijn vriendin. Die rol ging aan haar neus voorbij, maar inmiddels is ze wel ruim 20 jaar getrouwd met Will en hebben ze twee kinderen (Will heeft nog een zoon uit een ander huwelijk. Deze Trey is minder bekend dan zijn halfzus Wllow en halfbroer Jaden).

We hebben nog 6 ‘fresh’ weetjes voor, waaronder ‘de Carlton’ op #8!


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Raymond Zachariasse

One Comment

Comments are closed.

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!