QUIZ | Alleen echte GTST-fans kunnen alle vragen beantwoorden


GTST is inmiddels een begrip in Nederland en de serie is dan ook al vele tientallen jaren op de buis te zien bij RTL4. Elke werkdag rond de klok van 8 zitten er veel mensen aan de buis gekluisterd. Maar herinner jij je nog alles?

In het begin

Goede Tijden Slechte Tijden is één van de langst lopende programma’s op de Nederlandse televisie en inmiddels zijn we duizenden afleveringen verder. Wat veel mensen niet weten is dat de eerste twee seizoenen van GTST gebaseerd waren op een Australische serie met de naam: The Restless Years. Ook de personages die gebruikt zijn in de Nederlandse serie zijn hieruit afgeleid.

Advertentie

Maar na het tweede seizoen hebben de schrijvers dit helemaal losgelaten en gingen de inwoners van Meerdijk een eigen leven leiden. De serie werd steeds succesvoller en steeds meer mensen zijn er naar gaan kijken.

Lees ook: ‘Pittige Tijden’ met Carlo en Irene: WIE zei WAT ook alweer?!

Intro Seizoen 1

Ken jij de intro nog?

Succes en dalende kijkcijfers

De afgelopen jaren zijn de kijkcijfers flink op en neer gegaan, maar nog altijd succesvol genoeg om door te blijven gaan. Een grote leegloop zagen we in de zomer van 2005, toen binnen een aantal maanden de acteurs: Bas Muijs, Fajah Lourens, Elle van Rijn, Inge Ipenburg, Sebastiaan Labrie, Betje Koolhaas en Victoria Koblenko de serie verlieten en verder gingen met andere zaken.

Het heeft de nodige moeite gekost, maar een tijd later was de serie weer terug op het oude niveau qua kijkcijfers.

Ferri Somogyi, Angela Schijf and Cas Jansen in Goede tijden, slechte tijden

Wist je dat…?

Er zijn natuurlijk een hoop feiten te vinden over GTST, maar wist je dit?

  • In 1991, 1992, 1993, 1994 en 1995 werden ze genonimeerd voor een Gouden Televizier-ring, maar ze wonnen hem pas in 1995.
  • Het beste seizoen was 2001-2002, toen er gemiddeld 1.898.000 mensen keken.
  • De cliffhanger van 2006 was het populairst met 2.108.000 kijkers
  • De 2500ste aflevering op 28 maart 2003 was de best bekeken uitzending ooit met 2.710.000 kijkers. Dit was ook de aflevering dat Simon Dekker overleed. Wij hebben ook even voor je uitgezocht hoe het nu met hem gaat, dat lees je hier.

Lees ook: Hoe is het met ‘dokter Simon’ 27 jaar na zijn GTST-entree? (+ foto’s)

Nu ben jij aan de beurt

We hebben een leuke quiz voor je met een aantal pittige vragen! Laat vooral in de reacties onderin weten hoeveel jij er goed had van deze quiz!

Advertentie

Advertentie

Vertel het maar: ben jij een kenner?

En… wat was jouw score? Ben jij een echte GTST-kenner, of zijn die ouwe rotten al een beetje uit je geheugen verdwenen? Laat weten hoe je hebt gescoord in een reactie onderin en vergeet natuurlijk je vrienden niet uit te dagen, door dit te delen

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!