8 gedachten: zo dacht je als kind dat je leven eruit zou zien


Via: depositphotos.com

Het leven had van alles in petto voor je. En als kind dacht jij dat het er nu ongeveer zo uit zou zien: Je zou een eigen huis hebben (een prachtige villa natuurlijk), je zou een trouwring dragen en uiteraard je ultieme droomjob uitoefenen…

Maar later is plots nu en je beseft dat je leven er toch niet helemaal uitziet zoals het kind in jou ooit dacht. We hebben 8 herkenbare zaken op een rijtje gezet, die je wellicht nog herkent. Welke heb jij al waargemaakt?

Advertentie

1. Je droomhuis, daar spaar je nog voor

Je bouwde het al met Lego, liet je Barbies erin spelen en verfijnde het later op de Sims. Maar of je je droomhuis al gekocht hebt? Hallo, de huizenprijzen swingen de pan uit! Nee, je woont eerst nog enkele jaren bij je ouders zodat je goed kan sparen. Of je woont samen met vrienden om de prijs te drukken. Zeer volwassen…

Barbie Dream House

2. Een job… goh ja…

Jij behoort tot de generatie ‘je moet doen wat je graag doet!’. Dat advies gaven je ouders je bij het maken van je studiekeuze. Erg liefdevol, maar nu zit jij daar wel met een diploma archeologie of afrikanistiek. Hoewel je vroeger dacht dat het wel zou lukken, is je droomjob vinden is vrijwel onmogelijk. Dus voorlopig blijf je maar nog eventjes doorstuderen.

What Medical School is Like -or- Studying for Anatomy

3. Trouwen? Daarvoor moet je toch met twee zijn?

Net zoals in iedere Disneyfilm wilde jij ooit een prinses worden en trouwen met jouw prins. Helaas is die nog ver zoek. Je slijt uren op Tinder, maar spreekt eigenlijk nooit met iemand af. Stel je eens voor wat voor een creep dat is. Ondertussen wacht jij geduldig af tot je die ene persoon tegen het lijf loopt.

Dress up Princess

4. Je bent zelf nog een kind

Jij dacht vroeger dat je nu wel al drie kinderen zou hebben. Volwassenen leken stokoud. Gek genoeg word je op familiefeesten nooit gevraagd wanneer ‘jij er eens aan gaat beginnen’. En toen je onlangs tijdens een optreden van K3 luidkeels ‘duizend luchtballonnen’ meezong, besefte je dat je zelf nog een kind bent.

Advertentie

5. Je hebt nog steeds geen cent

Sinds je geen wekelijks zakcentje meer krijgt van je ouders, is de situatie om te huilen. Die eerste loonbrief, daar keek je zo naar uit. Maar toen je hem uiteindelijk in je handen kreeg, was het vooral teleurstellend. Je wordt ondermaats betaald want ‘ervaring opdoen is onbetaalbaar’, en bovendien was je geschrokken. Zo veel belastingen, really?!

Kawaii Mushroom Tooth Fairy Pillow

6. Je shopt nog altijd bij H&M

Je dacht altijd dat volwassenen naar andere winkels gingen en H&M eigenlijk een grote jeugdafdeling was. Volwassenen droegen in jouw verbeelding meer gesofisticeerde designkleding. In realiteit draag je nog steeds kleding van betwijfelbare kwaliteit. Zo dacht je niet dat je leven (en je kledingkast) er nu nog zou uitzien.

Too many clothes

7. Je ouders zijn ook mensen!

Vroeger bestonden ze om jouw het leven moeilijk te maken. Later waren ze er dan weer om je te helpen. Ze leken alles te weten: op hoeveel graden je welke kleding mag wassen, hoe dat zit met je belastingaangifte, waar je in de buurt een parking hebt,… Alles.

My family,1977

En dan kom je plots op een leeftijd waarop je hen al duizend keer hebt uitgelegd hoe ze de digitale recorder aan- en afzetten. Niet veel later is je moeder wat dronken op een etentje, en merk je dat je ouders ook wel eens ruzie maken. En dat ze eigenlijk helemaal niet zo fantastisch kunnen koken. Jawel, je ouders worden plots menselijk.

Advertentie

8. Maar vooral: je bent in de war

Is dit nu het moment om rode lippenstift op te doen, of anti-verouderingscrème te smeren?

Lees ook: Willen of niet: 9 bewijzen dat je nu al op je moeder lijkt!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Rosalie Van Hoof

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!