GAME-time! Met welke spelcomputer speelde JIJ vroeger?


13. X-box

De Xbox was de eerste spelcomputer van Microsoft. Die naam stamt af van DirectX, een set van programma’s die het voor programmeurs op de PC makkelijker maakt om spellen te maken. Microsoft had met de Xbox het plan opgevat om het leven van de gebruikers een stuk makkelijker te maken. Op de Xbox konden niet alleen spellen afgespeeld worden, maar was het ook mogelijk om films te bekijken en muziek op de ingebouwde harde schijf op te slaan.

Advertentie

14. Nintendo 64

Nintendo bracht ook een nieuwe spelcomputer uit. Deze Nintendo 64 was 64-bit spelcomputer die als enige nog gebruik maakte van cartridges. Deze spelcassetes waren veel duurder om te produceren dan de goedkopere cd’s van de concurrenten. Ook kon er veel meer data op een cd gezet worden, waardoor veel spelproducenten kozen voor de Playstation. Toch bleef de Nintendo 64 nog verkrijgbaar tot 2003.

15. GameCube

De opvolger van de Nintendo 64 maakte wel gebruik van cd’s. Hierdoor was het mogelijk om veel meer data op te slaan en werden de spellen grafisch beter. Echter waren het wel cd’s in een eigen, kleiner formaat, terwijl de PlayStation en de XBox gebruik maakten van normale dvd’s.
Omdat de verkoopcijfers tegenvielen, sloeg Nintendo na de GameCube een andere weg in met de WII.

Advertentie

16. Wii

De Wii viel vooral op door de aparte bediening. De controler leek namelijk op een afstandsbediening. Maar niets was minder waar. Deze controller was namelijk gevoelig voor beweging zodat je met je hand de controller kon bewegen als een tennisracket. Je kon er ook mee op het scherm richten, wat vooral handig was voor schietspellen.

17. Xbox 360, Xbox  One en Playstation 4

De huidige generatie spelcomputers zijn inmiddels zo krachtig geworden, dat het bijna normaal is om met levensechte karakters te spelen. Ook het geluid is van bioscoop kaliteit. Wat dat betreft is er veel veranderd ten opzichte van de eerste spelcomputers. Wat echter gebleven is, is voor veel mensen de drang om even uit het dagelijkse leven te ontsnappen doormiddel van het spelen van computerspellen.
In de nabije toekomst verwachten we veel van virtual reality, waarbij je als speler echt onderdeel gaat worden van het spel wat je speelt.

Advertentie

De Xbox 360…

Playstation 4!

De Xbox One…

https://youtu.be/36PqkY398U8

log in

reset password

Back to
log in