Frozen is terug op Netflix, maar het is anders dan je gehoopt had


Netflix heeft een grote hoeveelheid films, series en documentaires en inmiddels vele abonnees, ook in Nederland en België. Toen Frozen van Netflix verdween waren er veel mensen boos, maar vooral kinderen not amused.

Advertentie

Frozen op Netflix

Frozen op Netflix werd door veel kinderen helemaal grijs gedraaid. Elsa, Anna, Olaf en alle andere sterren hebben menig TV in Nederland gesierd via Netflix, totdat de streamingdienst besloot deze te verwijderen. De reacties waren niet mals.

Lees ook: Deze ouders zijn radeloos, nadat Netflix Frozen verwijderde…

De reden dat het aanbod van Netflix sterk wisselt heeft te maken met allerlei licenties en rechten, die per land of regio betaald moeten worden. Dit wil dus zeggen dat Netflix geen licentie voor Nederland en België meer betaalt aan Disney, de makers van Frozen.

Natuurlijk zijn er veel alternatieven, zoals het kopen van een DVD of aanschaffen van de film via een andere streamingdienst, maar er is een soort van goed nieuws…

Frozen – soort van – terug op Netflix

Voor wie direct enthousiast wordt en gaat zoeken in de Netflix-app, het is niet film Frozen die terug is op Netflix. Het gaat hier om Frozen Fever, een korte video van dezelfde makers. Hierin zien we de sterren Elsa, Anna, Olaf en Christof natuurlijk gewoon terug, maar er zijn een aantal essentiële verschillen. De naam van deze nieuwe video: Frozen Fever (Netflix-link).

Advertentie

Allereerst is het veel korter met zo’n 10 minuten. Dat wil dus zeggen dat kinderen (en ouders) niet zo lang kunnen genieten van Frozen. Het verhaal is wel nieuw, dus de eerste keer zullen de kinderen volledig geboeid kijken, maar hoe vaker ze hem kijken, hoe sneller ze uitgekeken zullen zijn.

Voor de die-hard Frozen-fan is het een schrale troost, maar Netflix heeft Frozen toch weer een beetje teruggebracht. Kun je echt niet zonder, de DVD van Frozen is nu ook in de aanbieding, net als de Blu-Ray.

Advertentie

log in

reset password

Back to
log in